Nieuwsbericht

Het verhaal van 'Mini' Gijs

4 april 2013

LEIDEN - We vonden een ontzettend leuk verslag van Gijs, die afgelopen week Mini van de Week mocht zijn bij Zorg en Zekerheid Leiden, op de website van BV Oegstgeest. Gijs en Xander, ook wij vonden het super dat jullie onze Mini's van de Week waren!
Het verhaal van Gijs:

Woensdag 27 maart kreeg ik te horen dat ik de Mini van de Week bij ZZ leiden was. Toen wist ik nog niet zo goed wat er ging gebeuren. Ik dacht eerst dat ik in een pauze met een bal mocht schieten. Maar het ging heel anders. Ik werd samen met Xander (U10) uitgenodigd. Xander heeft ooit in mijn team gezeten en ik ken hem best wel goed. Ik vond Xander wel een goede speler en snap ook waarom hij werd uitgekozen om ook Mini van de Week te zijn. We hadden geen auto dus mochten we met Maurice mee in de auto naar de Vijf Meihal. We waren er veel sneller dan we hadden gedacht en moesten nog even wachten. Toen Xander eraan kwam kregen we te horen dat we met een speler het veld op moesten gaan wanneer hij de lay-up gaat maken aan het begin van de wedstrijd. We hebben uiteindelijk Kasper gekozen, omdat wij vonden dat hij het meest bij ons past. Intussen gingen wij ons omkleden om onze wedstrijdtenues met Right to Play aan te trekken. 7 minuten voordat de wedstrijd begon werden we naar de gang gebracht waar de spelers uitkwamen voor hun eerste lay-up. Kasper was als tweede aan de beurt. We pakten zijn hand vast en toen hij zijn lay-up ging maken, lieten we bij de middenlijn hem los en renden we naar het rijtje spelers die stonden opgesteld. Als iemand een lay-up maakte ging hij daarna naar het rijtje met spelers om een high five te geven aan iedereen en dus ook aan ons! Daarna mochten we op de stoelen zitten die naast de stoelen van de spelers stonden, die niet speelden en dus aan de kant zaten. Daardoor konden we de wedstrijd goed zien en we konden horen wat de spelers zeiden tijdens de wedstrijd. In de eerste 2 kwarten gingen Leiden en Zwolle een beetje gelijk op. Maar in de tweede helft had Toon de coach de spelers goed aangesproken, waardoor ze veel beter gingen spelen. Het grappige was dat iedere keer dat Leiden een 3-punter ging maken, alle spelers gingen staan en wij ook om te zien of die zat en als die zat, ging iedereen keihard klappen en juichen. Uiteindelijk heeft Leiden de wedstrijd gewonnen met 75-62.
Na de wedstrijd gingen de spelers langs het publiek lopen om een high five te geven en wij mochten er achter aan lopen en ook een high five geven. Dat was wel een bijzonder gevoel. We kregen allebei een ZZ Leiden bal en een zwarte stift. Toen mochten we aan de spelers vragen of ze een handtekening op onze bal wilden zetten. Uiteindelijk hebben we allebei wel 7 handtekeningen gekregen waarvan er eentje van coach Toon was. Toen zijn Xander en ik zelf nog een beetje gaan dribbelen in het veld en toen moesten we weer naar huis. Ik vond het leuk om bij de spelers op de bank te zitten en dat ik met een speler het veld op mocht komen. En ik ga mijn ZZ Leiden bal heel goed bewaren!

(Geschreven door Gijs Turkenburg BVO U12-3)

Bron: www.bvoegstgeest.nl