Nieuwsbericht

ZZ Leiden wint toernooi 'Loko'

2 april 2013

Met een combinatie van vijf spelers uit het promotiedivisieteam en vijf spelers van de U20 eiste Zorg en Zekerheid Leiden op paaszondag de grootste beker op van het Klaverblad Runners Up Toernooi op. In een spannende finale die pas na verlenging werd beslist versloeg Leiden de verrassende thuisploeg Lokomotief U20 met 62-66.
Coach Richard den Os liet in de gewonnen poulewedstrijden tegen Binnenland en Rotterdam 2 afwisselend het promotieteam en het U20-team spelen. In de finale tegen Lokomotief U20 uit Rijswijk week hij daar iets van af. Saillant detail is dat Lokomotief en Leiden U20 in de competitie strijden om de vierde en laatste play-offplek, waarbij Leiden twee punten achter staat, maar met nog drie wedstrijden te gaan wel een veel gemakkelijker programma heeft.

Met Wouter en Tomas Breel, en ook Brian Westerhout en Timo van der Keijl die beiden tegen hun oude club goed voor de dag wilden komen, had Leiden het lang knap lastig. Toch genoot Leiden steeds een lichte voorsprong  (22-24 bij rust) en leek de spannende wedstrijd bij 49-51 beslist. Met een tip-in van U18-international Luke Essenstam sleepte het fysiek mindere, maar goed ingespeelde Lokomotief er een verlenging uit.

Via belangrijke scores van Thimo van der Keijl en Juwan Simson trok Leiden alsnog de overwinning (62-66) in het Klaverblad Runners Up toernooi 2013 naar zich toe.