Nieuwsbericht

Tweede plaats ligt voor het grijpen

2 april 2013

LEIDEN - Zaterdag kan de tweede plaats tegen Stepco Weert thuis worden veilig gesteld door Zorg en Zekerheid Leiden. In de Vijf Meihal begint het cruciale duel om 20.30 uur.
Heel theoretisch gesproken maakt Leiden overigens zelfs nog kans om eerste te worden in de competitie. Mocht Eiffeltowers Den Bosch zich verkijken op zowel Leeuwarden (uit), Rotterdam (thuis) én Zwolle (uit) en Leiden wint zowel zaterdag als volgende week zaterdag als Groningen in de Martiniplaza wacht, dan bepaalt het betere onderlinge resultaat dat Zorg en Zekerheid alsnog bovenaan eindigt.

Echter, het ligt natuurlijk niet direct in de lijn der verwachting dat het sterke Den Bosch thuis een misstap begaat tegen Rotterdam dat al lang uitgespeeld is. Maar natuurlijk is iedere wedstrijd er één op zich en moet ook dit duel nog maar gespeeld worden.
Leiden moet zelf in ieder geval zijn plicht doen zaterdag tegen Weert, dat drie weken geleden nog te sterk was in Sporthal Boshoven. Met 84-73 werd de ploeg van Toon van Helfteren op een onsmakelijke traktatie geserveerd en daarmee vervloog de kans weer een stukje meer op het behalen van de eerste plaats.

De revanche zal dus zoet zijn als Leiden zijn niveau haalt zaterdag in de Vijf Meihal. In principe is Weert een tegenstander die Leiden niet echt ligt, maar waar op kwaliteit wel van gewonnen zou moeten worden. Wel zal de thuisploeg opnieuw de verdediging moeten sluiten om te voorkomen dat mannen als Antwan Carter, Bryquis Perine maar zeker ook oud-Leidenaar Sjors Besseling in de wedstrijd kunnen komen. Weert heeft zijn huiswerk goed gedaan, getuige de aanwezigheid van coach Jim Meil gisteren in de Maaspoort. Leiden werd uitvoerig geanalyseerd door de Amerikaan en zelfs tijdens de time-outs bespied tot op het 'tekenbord' van Van Helfteren aan toe.

Of het iets uithaalt zal zaterdag blijken. ZZ moet winnen om zeker te zijn van de tweede plaats, dat is prioriteit één op weg naar het begin van de play-offs.