Nieuwsbericht

ZZ ontvangt bekerfinalist

29 maart 2013

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdagavond op tegen Landstede Zwolle. In de Vijf Meihal ontvangt Leiden de verliezend bekerfinalist om 20.30 uur.
Eigenlijk draait het bij Zwolle om drie mannen die de kar trekken.e ploeg van Herman van den Belt heeft de nummers één en drie in huis als het gaat om gescoorde punten. Zack Novak en Tanner Smith zijn scorend regelmatig niet te stoppen, maar die constatering heeft ook een keerzijde voor de Zwolse ploeg. Als zij worden gestopt, stokt het bij Landstede en dan kan Darryl Webb als derde Amerikaan daar niet heel veel aan veranderen.

De bekerfinale tegen Eiffeltowers was daar een goed voorbeeld van. Webb was niet te stoppen, maar Smith en Novak waren onzichtbaar en Zwolle verloor de wedstrijd. Voor Leiden is het te hopen dat allemaal wat beter is dan afgelopen woensdag. Tegen Den Helder Kings rommelde de ploeg van Toon van Helfteren aanvallend maar wat aan en het is dat de opponent verdedigend wel goed werd bestreden, anders had het resultaat wel eens anders uit kunnen pakken. Het duel met Landstede vormt de een na laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen, naast het duel tegen Weert zaterdag 6 april in de Vijf Meihal staan ook nog de uitbeurten tegen Den Bosch (maandag) en Groningen (13 april) op het programma.

Het zal dus lastig genoeg zijn om tot aan de start van de play-offs ongeslagen te blijven. Daarnaast moet Leiden dan nog hopen op een miskleun van Den Bosch om nog aanspraak te maken op de eerste plaats.