Nieuwsbericht

Nieuw coachduo voor tweede team

29 mei 2007

Martin Hoekstra en Lennert Dorrepaal gaan het komende seizoen het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden coachen. Het duo volgt daarmee Richard den Os op, die na drie seizoenen een sabbatical opneemt en dus een jaartje niet zal coachen.

Beide coaches zijn door-en-door BS Leiden-mannen. Martin Hoekstra (43) coachte bijvoorbeeld het eerste team van 2001 tot 2004 in de eerste divisie, waarna Den Os het overnam. Daarvoor was hij coach van het eerste vrouwenteam van Grasshoppers in de eredivisie en daarvoor weer bij de jeugd van BS Leiden. Martin Hoekstra zal het komende seizoen ook de meisjes van Grasshoppers coachen. Omdat ZZ Leiden heel veel op zondag speelt en op zaterdag meestal in de avond, zal die combinatie mogelijk zijn.

‘Ik had al toegezegd bij Grasshoppers, toen Zorg en Zekerheid mij vroeg en dus hou ik me aan de afspraken. Ik denk dat er weinig doublures zullen zijn.'

Lennert Dorrepaal (33) coachte het afgelopen seizoen het hoogste onder 14 jongensteam van BS Leiden. Dat deed hij voor het tweede jaar. Het was zijn eerste kennismaking als coach met ‘mannenbasketball', want Dorrepaal coachte daarvoor altijd meisjesteams, van mini's tot en met junioren.