Nieuwsbericht

Den Helder op bezoek

27 maart 2013

LEIDEN - Na acht dagen rust staat de volgende competitiewedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden vanavond voor de deur. Den Helder Kings komt voor de derde keer dit seizoen naar de Vijf Meihal.

De voorgaande twee duels in de 'dome' werden met zes punten verschil gewonnen. Op 28 november werd het 70-64 voor de competitie, 30 januari 69-63. Die wedstrijd was min of meer om des keizers baard, gezien de 17 punten voorsprong waarmee Leiden de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de beker in ging.

Tot daar ging het dus prima voor Leiden, de ploeg vond in dat toernooi zijn Waterloo uiteindelijk vorige week zaterdag tegen Den Bosch. Leiden kwam dichtbij, won ook met acht punten verschil in een aardige wedstrijd, maar het was niet genoeg om de 17 punten achterstand nog goed te maken.

Enfin, Eiffeltowers won afgelopen zondag de nationale beker in de finale tegen Zwolle en de focus kan weer helemaal op de competitie. Zorg en Zekerheid staat nog vier punten achter op koploper Den Bosch, maar moet op tweede paasdag nog een keer naar de Maaspoort. De ploeg moet dus hopen op een misstap van de kampioenskandidaat uit het zuiden en zelf nog alles winnen.

Dat doel was vorige week ook al gesteld, maar in de eerste de beste competitiewedstrijd ging het al mis. In Weert was Stepco te sterk en werd Leiden van afstand stuk geschoten. Toon van Helfteren en Raoul Straathof zullen hun huiswerk voor het duel tegen Den Helder echter goed gedaan hebben. In Mark Hill en Phillip Bach heeft de ploeg twee uitstekende schutters en met de bonkige Amerikaan Storm Warren en de talentvolle Nederlander Jeroen van der List eveneens in de gelederen kan worden gesteld dat de Helderse ploeg gewoon een heel aardig openingsseizoen draait met een jong en fris team.

Desondanks wist de formatie van Jean Marc Jaumin nog niet te winnen van Leiden. Vanavond zal blijken of Leiden zich heeft weten te herstellen van een week waarin zowel de bekerfinale werd misgelopen als averij werd opgelopen in Weert. Zorg en Zekerheid staat echter nog altijd 'gewoon' tweede en heeft nog kansen genoeg om alsnog als eerste de play-offs in te gaan. Dan zal er echter geen misstap meer mogen worden begaan. Het duel begint om 20.00 uur in de Vijf Meihal.