Nieuwsbericht

Mick Burger zevende speler voor ZZ Leiden

25 mei 2007

Zorg en Zekerheid Leiden en forward Mick Burger zijn een éénjarig contract overeengekomen. Burger is daarmee de zevende speler in de selectie van coach Ivo Boom, die zijn contract heeft verlengd. Eerder tekenden de Amerikanen JS Nash, Nick Curtis en Donald Wilson, alsmede de Nederlanders Sjors Besseling, Johan Kuijper en Aron Royé.

Mick Burger (22) kwam vorig seizoen naar Zorg en Zekerheid na een jaartje Omniworld Almere. Daarvoor was hij actief voor Amsterdam Astronauts. Afgelopen seizoen speelde hij in 37 van de 40 reguliere wedstrijden en in de beide playoffs-duels tegen EiffelTowers mee en kwam gemiddeld tot 19.4 minuten, 5.7 punten, 2.1 rebounds en 1.1 assists. Drie keer kwam hij tot een persoonlijk loopbaanrecord van 16 punten.

Mick Burger zal komende maand deel uitmaken van het team van ZZ Leiden dat deelneemt aan de Summerleague 23 & under van de Federatie Eredivisie Basketballclubs. Daarvan wordt de openingsdag op zaterdag 2 juni gespeeld in de Leidse Vijf Meihal. In dat team zal in elk geval ook Sjors Besseling spelen tot het moment, waarop trainingen van de nationale ploeg dat onmogelijk maken. Ook guard Aron Royé is van de partij in de Summerleague, maar dan als speler van de nationale ploeg onder 20, die echter niet in de groep van ZZ Leiden speelt.