Nieuwsbericht

It ain't over till it's over!

12 maart 2013

LEIDEN - Eiffeltowers Den Bosch verdedigt zaterdag een 76-59 voorsprong in de Vijf Meihal, als de tweede wedstrijd in de halve finale van de beker op het programma staat. Zorg en Zekerheid Leiden zal er echter alles aan doen, op en naast het veld, om het de ploeg van Raoul Korner zo lastig mogelijk te maken.
Goed, 17 punten goedmaken tegen een topploeg als Den Bosch is niet niks. Maar dat ook niets onmogelijk is, bewees Leiden wel vaker in knotsgekke wedstrijden. En dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in het Bossche kamp, liet de ploeg van Raoul Korner zien zaterdag in Den Helder, waar Eiffel ploeterde en vocht, maar desondanks wel ten onder ging tegen de jonge honden van Jean-Marc Jaumin, die zich het snot voor de ogen werkten.

Dat wonderen de wereld nog niet uit zijn, bewees Aris in Leeuwarden bijna tegen Landstede Zwolle, dat na wedstrijd één in de andere halve finale eveneens met 17 punten voorstond. Aris speelde een puike wedstrijd, begon te geloven in de kansen en kreeg zelfs een uitgelezen mogelijkheid om een verlenging af te dwingen toen Whit Holcomb-Faye een open lay-up kreeg op 82-67. Hij miste en Zwolle kon het angstzweet na een thriller van zich af douchen, maar feit is dat Leeuwarden er thuis een spektakel van maakte.

Dat kan en moet in de Vijf Meihal ook gebeuren zaterdag. De hal zal moeten kolken als nooit tevoren en uit zijn voegen moeten barsten vanaf minuut één. De spelers geloven stuk voor stuk heilig in een goede afloop en hopelijk de supporters ook. Er wordt al dagen op het scherpst van de snede getraind deze week met een fitte ploeg en geen duel wordt geschuwd om zo scherp mogelijk te verschijnen aan de start van het beslissende duel om een plek in de bekerfinale af te dwingen.

De eerste wedstrijd in Den Bosch ging jammerlijk verloren met 76-59, een score die nog wat hoger uitviel in de slotfase dan de verhoudingen deden vermoeden. Sinds die wedstrijd, waar Leiden niet lekker in zijn vel zat en Worthy de Jong nog miste, verloor ZZ echter niet meer en ook De Jong sloot weer aan bij de groep. Basketbaltijden zijn -gelukkig- zo veranderlijk als het weer en het lijkt erop dat Leiden de goede weg weer is ingeslagen en met name defensief de zaakjes weer prima op orde heeft. Aanvallend kan het allemaal nog wat beter en daar zal de crux zitten van de tweede wedstrijd tegen Den Bosch.

De talrijke schutters van die ploeg, Akerboom, Young, Wright, Bauscher, Wessels om er maar wat te noemen, mogen geen kans krijgen zich in de wedstrijd te schieten en aan de andere kant zal de defensieve energie moeten worden omgezet in scores en aanvallende variatie. Het zal van meerdere kanten moeten komen zaterdag, iedereen zal zijn steentje bij moeten dragen aan een memorabele avond. De spelers, de coaches, maar zonder meer ook het publiek. 'It ain't over till it's over' moet het uitgangspunt zijn, alleen dan kunnen we met elkaar een fantastische avond beleven met misschien wel een uitkomst waar Leiden nu alleen nog maar van kan dromen.