Nieuwsbericht

Leiden op weg naar herstel

5 maart 2013

LEIDEN - Na twee lekkere uitzeges kan Zorg en Zekerheid Leiden het ingezette herstel na een moeilijke periode voortzetten met een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden, woensdagavond om 20.00 uur in de Vijf Meihal.
Langzaamaan kruipt Zorg en Zekerheid Leiden weer uit het dalletje waar het in was beland na een reeks matige wedstrijden, waarbij werd verloren van Amsterdam, Groningen én Den Bosch voor de beker. Met Worthy de Jong weer in het team is de ploeg zo goed als fit en werd vorige week al een lekkere zege geboekt in Den Helder, daar kwam zondag een eenvoudige overwinning in Wijchen bij. Met name Mike Schachtner onderscheidde zich in de Arcus met 31 punten, hij liet zien een van de belangrijkste schakels te kunnen vormen op de 'weg naar succes'.

Woensdagavond wacht in de Vijf Meihal Aris Leeuwarden voor wederom een midweekse competitiewedstrijd. Die ploeg is goed op dreef en won de laatste vier van de vijf duels. De formatie van Erik Braal staat met 16 zeges inmiddels vierde en geldt als outsider voor een goed resultaat in de play-offs. Sleutelspelers in de Friese ploeg zijn Whit Holcomb-Faye en Samme Givens die zich in de laatste weken ontpopten als belangrijkste mannen in het tot nu toe behoorlijk succesvolle seizoen van de Friezen. Holcomb geeft met ruim acht stuks per wedstrijd de meeste assists gemiddeld in de eredivisie, Givens is de meest trefzekere speler als het gaat om het maken van tweepunters.

Met name de beide defensies zullen een grote rol spelen in het duel, dat Leiden zal moeten winnen om aansluiting te houden met koploper Eiffeltowers dat de eerste plaats nog altijd met succes verdedigt. Als de twee Amerikanen uit de wedstrijd kunnen worden gehouden en Schachtner zijn opgaande lijn vasthoudt, moet Leiden in de Vijf Meihal een ruime zege kunnen boeken op basis van kwaliteit en werklust.

De eerste thuiswedstrijd van Leiden tegen Leeuwarden eindigde in 72-58, die zege gold als revanche voor de eerder opgelopen nederlaag in het Kalverdijkje, waar het op 10 november 2012 met 73-69 mis ging. Inmiddels is de competitie gestaag gevorderd en vecht ZZ om de koppositie. Daarbij kan het alle steun gebruiken in het laatste kwart van de reguliere competitie.

Het duel begint om 20.00 uur in de Vijf Meihal. Twijfel niet langer en kom de mannen van Toon van Helfteren aanmoedigen in de strijd om de koppositie en bovendien in de zoektocht naar het vinden van de juiste vorm op weg naar april, als de play-offs voor de deur staan.