Nieuwsbericht

Doordeweekse kraker op het menu

18 februari 2013

LEIDEN - Woensdag staat de kraker tussen Zorg en Zekerheid Leiden en GasTerra Flames op het programma in de Vijf Meihal. Aanvang van de topper is 20.00 uur.
Groningen kende een 'makkelijke' generale met de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Rotterdam. Dat duel werd na een wat aarzelend begin eenvoudig gewonnen. Iets dat Leiden drie dagen daarvoor trouwens ook al had gedaan. Met name het goede debuut van Antoine Young was daarbij positief, de berichten over de spoedige terugkeer van Worthy de Jong eveneens. Op het veld was er op momenten na nog niet al te veel te genieten voor de circa 800 toeschouwers.

Nu heeft Zorg en Zekerheid de naam het tegen de mindere goden in de competitie lastiger te vinden om 100 procent te geven. Dat zal tegen Groningen dus bepaald niet het geval zijn, gezien het verleden tussen de twee ploegen en, ondanks het verschil op de ranglijst, het affiche van een topper dat het duel toch met verve mag dragen na de titanengevechten die zijn uitgevochten in de afgelopen jaren.

GasTerra Flames, met voor de eerste keer in de Vijf Meihal de nieuwe coach Ivica Skelin, kent tot nu toe een moeilijk seizoen, waarin al negen keer werd verloren. Ook de terugkeer van Rogier Jansen en de komst van Skelin lijken nog niet echt de ommekeer te hebben ingeleid. Natuurlijk blijft Groningen ondanks de achterstand van acht punten op Leiden wel een zeer geduchte tegenstander en zijn duels in de Vijf Meihal tussen de twee ploegen wedstrijden op zich en nooit saai.

Voor Young zal het na zijn 'inkomertje' tegen Rotterdam de eerste echte test worden, als hij voor een -ongetwijfeld- vol huis te maken krijgt met prima verdedigers Nate Rohnert en Rogier Jansen die zich zonder enige twijfel weer zal willen doen gelden in de Vijf Meihal waar hij als speler van Den Bosch al het nodige meemaakte.

Aarzel dus niet langer en moedig de ploeg van Toon van Helfteren aan in de voortdurende strijd met Eiffeltowers Den Bosch om de eerste plek. Die wordt woensdag vanaf 20.00 uur dus voortgezet met de thuiswedstrijd tegen GasTerra Flames Groningen.