Nieuwsbericht

Aron Royé zesde speler voor nieuwe seizoen

16 mei 2007

Tijdens de borrel-barbeque, waarmee Zorg en Zekerheid Leiden dinsdag het mooie eerste seizoen officieel afsloot, heeft Aron Royé zijn contract met de club voor twee jaar verlengd. De 19-jarige guard is daarmee de zesde speler, die voor het seizoen 2007-08 is vastgelegd. Eerder kwam ZZ Leiden tot overeenstemming met de Amerikanen JS Nash (2 seizoenen), Nick Curtis (1) en Donald Wilson (1) en zetten ook Sjors Besseling en Johan Kuijper hun handtekening onder een tweejarige verbintenis. 
Aron Royé speelde het afgelopen seizoen in 38 van de 40 reguliere wedstrijden gemiddeld 11.7 minuten (1.5 punten, 0.9 rebounds en 1.3 assists per wedstrijd). In de twee playoff-wedstrijden tegen EiffelTowers speele hij in totaal 28 minuten, maakte daarin 8 punten en gaf 3 assists.

Aron is geselecteerd voor het nationale team onder 20, dat in juli in de Poolse hoofdstad Warschau een poging doet om te promoveren naar de Europese A-groep in een poule met Ierland, Estland, Zwitserland en gastheer Polen. Twee van de vijf gaan door naar de volgende ronde.