Nieuwsbericht

Drie man bij starters All*Star Game

11 februari 2013

Worthy de Jong, Arvin Slagter en Ross Bekkering zijn door ruim 1700 basketballfans gekozen als starter in de All Star Game op 24 februari in Den Helder.

De kans dat Worthy kan spelen lijkt niet zo groot. Door zijn blessure zal hij vermoedelijk moeten toekijken en in de basis door All*Star coach Raoul Korner (EiffelTowers) worden vervangen door een andere shooting guard. De Jong kreeg 541 stemmen, bijna tweehonderd meer dan zijn naaste belager, Matt Bauscher van EiffelTowers. Bij de small forwards was het een nek-aan-nek race, die met 397 net aan gewonnen werd door Arvin Slagter voor Kees Aklerboom. De keuze van Ross Bekkering als center was duidelijk. Hij kreeg 571 stemmen.

Tijdens het All*Star Gala wordt ook een wedstrijd gespeeld door mannen tot en met 23 jaar. Voor dat duel kregen Kasper Averink en Mohamed Kherrazi een uitnodiging.

Arvin Slagter, na DeJuan Wright van Den Bosch, de nummer twee van Nederland, zal deelnemen aan de driepuntswedstrijd. Hij heeft daarbij de Leidse eer hoog te houden, want vorig jaar in Zwolle ging die prijs naar Terry Sas.

Ross Bekkering is tevens gevraagd voor de dunkwedstrijd, die hij twee jaar geleden in Zwolle zo overtuigend won. De center van ZZ Leiden houdt de uitnodiging even in beraad. De avond tevoren spelen Den Bosch en Leiden namelijk de eerste halve finale voor de beker en Ross wil het van zijn fysieke gesteldheid laten afhangen of een paar showdunks erin zitten. Een mogelijke nieuwe confrontatie bij dit onderdeel met zijn broer Henry vindt hij echter wel zeer aantrekkelijk.

Voor meer informatie over het All*Star Gala: www.basketballleague.nl