Nieuwsbericht

U20 vierde in Zwolle

11 mei 2007

Het U20-team van Zorg en Zekerheid is bij de Final Four in Zwolle als laatste geëindigd. De ploeg van Roberto van den Broek verloor vrijdag in de halve finale met 78-68 van Binnenland en redde het ook in de strijd om de derde plek tegen EiffelTowers niet. Het werd 94-73 voor de Bossche ploeg.

De eerste wedstrijd tegen Binnenland werd met veel vertrouwen tegemoet gezien. ZZ Leiden had namelijk in beide competitiewedstrijd tegen Binnenland goed gepresteerd, de eerste wedstrijd werd met drie punten verschil verloren in de laatste seconden en de uitwedstrijd werd gewonnen met negen punten.
 
Vanaf het begin bleek meteen al dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. Binnenland ging zowel verdedigend als aanvallend sterk van start. ZZ Leiden daarentegen liet in de verdediging te veel gaten vallen waardoor Binnenland keer op keer kon profiteren van de ruimte en hun sterke wapen, de driepunter, in stelling brengen. Ook in de rebound moest Leiden het onderspit delven, waardoor Binnenland ook nog eens talloze tweede kansen creeërde. De eerste helft werd dan ook vrij kansloos verloren en Binnenland kwam op 20 punten voorsprong.

Het derde kwart veranderde weinig en het verschil werd maximaal 24 punten. Toen begon het vierde kwart en leek een totaal ontketend ZZ Leiden eindelijk wakker te worden. Onder aanvoering van Joey Schelvis (foto), die zou eindigen op 29 punten, kwam Leiden verrassend terug tot op vijf punten en wist er nog een echte wedstrijd van te maken. Helaas begon deze inhaalrace veel te laat, waardoor er, na een aantal fouten om de klok te stoppen, uiteindelijk een verschil van tien punten op het bord stond.
 
Door de nederlaag tegen Binnenland moest de volgende dag de troostfinale gespeeld worden om de derde plaats tegen EiffelTowers, dat op vrijdag had verloren van Landstede, de uiteindelijke winnaar van het Nederlands kampioenschap. Deze wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op (40-38). De tweede helft was de pijp leeg en liep EiffelTowers verder weg: 93-73. Joey Schelvis was met 17 punten andermaal topscorer.
 
Ondanks de nederlagen tijdens de Final Four, wil Roberto van den Broek zijn team feliciteren met het behaalde resultaat. ,,Na een moeizaam begin met de nodige veranderingen is het behalen van de Final Four en daarmee de kans om te spelen voor het kampioenschap, een compliment voor alle spelers'', aldus de coach.