Nieuwsbericht

Beleving vereist in de Vijf Meihal

6 februari 2013

LEIDEN - Hoe herstelt Zorg en Zekerheid Leiden zich van de grote farce in Amsterdam? Wijchen wacht alweer in de Vijf Meihal voor een midweeks competitieduel vanavond om 20.00 uur.
Natuurlijk heeft Leiden iets goed te maken, al zal de nare smaak van afgelopen zondag niet zomaar uitgespoeld zijn. Leiden ontpopt zich zo langzamerhand als een ploeg die het tegen de betere ploegen in deze competitie vaak prima redt op passie en beleving, maar als dan de 'kleintjes' moeten worden aangepakt, komt daar ineens een motivatieprobleem om de hoek kijken.

Goed, het is misschien niets menselijks vreemd dat je je voor de ene wedstrijd wat meer kan opladen dan voor de andere, maar met in het achterhoofd dat zo'n zondagmiddagpotje tegen Amsterdam misschien wel eens beslissend zou kunnen zijn in de strijd om de eerste plaats én dus een extra thuisduel in een eventuele finale, is het extra zuur dat de spelers de knop blijkbaar niet kunnen omzetten.

'Gelukkig' voor Leiden staat Wijchen op het programma, een team uit de top vijf en tot voor kort een geduchte tegenstander voor iedere ploeg. Echter, Amerikanen Kwadzo Ahelegbe, Kyle Spain en Kelvin Martin vielen in één keer weg met blessures en dat kan de ploeg maar moeilijk handelen. Gelukkig voor Matrixx is er wel licht aan het einde van de donkere tunnel, Martin is weer in training en een nieuwe point-guard, Mike Nardi, komt de geteisterde ploeg tot het einde van het seizoen versterken.

De nieuwe man, een Italiaanse Amerikaan, zal er vanavond nog niet bij zijn. De nieuwe point-guard van Leiden, Antoine Young, heeft zijn werkvergunning inmiddels binnen, maar zal waarschijnlijk nog wel even wat aanlooptijd nodig hebben om te trainen en te wennen aan zijn nieuwe teamgenoten. Ondanks het missen van het trio van overzee bij Wijchen weet Leiden dus wel degelijk dat het op moet passen tegen een team met vrijwel alleen maar Nederlanders, getuige de afgang van zondag.

Daar is na vandaag wel genoeg over gezegd, als Zorg en Zekerheid zich gewoon netjes revancheert en zorgt dat het goede gevoel van de afgelopen weken weer terugkeert. Op z'n minst is de ploeg van Toon van Helfteren het Leidse publiek verplicht inzet te tonen, want dat is en blijft toch een eerste basisvoorwaarde op weg naar succes.