Nieuwsbericht

Halve finale op het spel

28 januari 2013

LEIDEN - Met de heerlijke wedstrijd tegen Den Bosch nog vers in het geheugen kan Zorg en Zekerheid Leiden woensdag een plaats in de halve finale van de beker veilig stellen, thuis tegen Den Helder Kings.
Daarvoor mag de ploeg van Toon van Helfteren zelfs met 15 punten verschil verliezen na de ruime 59-75 zege in Den Helder. Maar, met die gedachte gaat Leiden natuurlijk niet aan het duel beginnen. Van Helfteren zal beleving en inzet willen zien bij zijn ploeg, om het goede gevoel niet te verliezen na alweer de vijfde zege op rij zaterdag. Die reeks begon overigens op 8 januari met de heenwedstrijd in Den Helder.

Nu dus het beslissende duel, dat zeker niet kan en mag worden gezien als 'moetje'. De jonge ploeg van Jean-Marc Jaumin zal zijn huid duur willen verkopen en met name in het begin willen trachten een gaatje te slaan om de hoop op een goede afloop levend te houden. Voor het goede gevoel zal ook Zorg en Zekerheid het publiek iets willen laten zien en tonen dat het ook in wedstrijden waar het misschien wat lastiger is om de volledige motivatie te vinden, te kunnen vlammen.

Als Leiden de driepunter van Den Helder-guard Mark Hill isoleert en zorgt dat er strenge bewaking is op de lange Jeroen van der List, is een groot deel van het Helderse gevaar geweken, al is Amerikaan Storm Warren beslist geen slechte speler. Hij zal zich echter nog wel moeten bewijzen als een strakke man-to-man verdediging hem haast niet in staat stelt om aan te leggen, zoals woensdag hoogst waarschijnlijk meer dan eens zal voorkomen.

Het duel begint om 20.00 uur. Seizoenkaarthouders kunnen een introducee gratis mee naar binnen nemen voor het duel van woensdag. Twijfel dus niet en kom de mannen naar de halve finale schreeuwen, waarin Leiden in geval van winst 99 procent kans heeft opnieuw Eiffeltowers Den Bosch te ontmoeten in opnieuw een 'dubbele' wedstrijd. Dit na de reusachtige 69-105 zege in Wijchen van de mannen van Raoul Korner, waardoor de terugwedstrijd slechts als een formaliteit kan worden beschouwd. Alleen daarom al zou een plek bij de laatste vier uiterst lekker zijn, want wedstrijden tegen Den Bosch zijn nu eenmaal om van te smullen, zo bleek afgelopen zaterdag nog maar eens.