Nieuwsbericht

Hilliman 6 tot 8 weken 'out'

18 januari 2013

LEIDEN - De ziekenboeg van Zorg en Zekerheid Leiden zit weer aardig vol. Na gisteren al te zijn aangetreden zonder Arvin Slagter en Mike Schachtner, klapte ook Patrick Hilliman nog door zijn enkel. Een breuk op twee plaatsen werd gevreesd, maar dit is gelukkig niet het geval.
Desondanks is er wel een zware verrekking geconstateerd bij de ongelukkige Hilliman die een tegenstander die op de vloer lag niet meer kon ontwijken gisteren op slag van rust. De verwachting is dat de center er tussen de 6 en 8 weken uit ligt. ZZ Leiden-verzorger Cees Damen noemde dat in zekere zin 'een meevaller'. "De eerste berichten waren dat hij een breuk op twee plaatsen had opgelopen. Dan was hij er ruim 3 maanden uit geweest. Vanaf volgende week kunnen we, als de zwelling wat is gezakt, beginnen aan het revalidatieproces. Hij loopt nu op krukken en moet absolute rust houden. Het is ingetaped, zodat hij iets mobieler is, maar het belangrijkste nu is dat de zwelling uit de enkel verdwijnt, zodat het herstel in gang kan worden gezet."

Schachtner kampt nog steeds met een enkelblessure. Hij is echter wel in een vergevorderd stadium van het herstelproces. "Hij was fit genoeg om mee te lopen in de warming-up, maar nog niet om te spelen. Speerpunt van zijn terugkeer is volgende week tegen Den Bosch. Morgen zal hij er zeker nog niet bij zijn", aldus Damen.

Tot slot was daar nog Slagter, die gisteren noodgedwongen zijn ploeg op sleeptouw moest nemen na een dramatische eerste helft in Rotterdam. De aanvoerder speelde goed en zonder rem en gelukkig kwam daar geen reactie op in zijn gekwetste knie. "Hij is daar ook vandaag weer voor behandeld en dat gaat goed. Morgen zal hij naar verwachting weer kunnen spelen in Leeuwarden", voorspelde Damen.