Nieuwsbericht

Apollo eerste opponent thuis

10 januari 2013

Zaterdag 12 januari speelt Zorg en Zekerheid Leiden om 20.30 uur de eerste thuiswedstrijd van 2013 en hervat daarmee ook in de Vijf Meihal de competitie. Apollo Amsterdam is dan de tegenstander.
De eerste wedstrijden na 'de winterstop' zijn weer gespeeld en we kunnen stellen: never a dull moment.

De wedstrijd tegen Weert leverde een onverwacht verlies op. De ploeg leek er niet klaar voor en de verdediging, over het algemeen het sterke punt van de ploeg, rammelde aan alle kanten. Maar wat is onverwacht in de competitie van dit jaar, waar vooraf gevreesd werd dat Leiden, Den Bosch en Groningen zonder twijfel de dienst zouden uitmaken. Maar ook de topploegen moeten hard werken om de punten binnen te halen en een verliespartij hier of daar is geen uitzondering.

In de bekerwedstrijd tegen Den Helder, ook een verrassing in de competitie van dit jaar, liet het team zien dat Weert een vergissing was. Ook zonder de geblesseerde Michael Schachtner werd een duidelijke winstpartij neergezet. Leuk te zien dat in ieder geval één van de Nederlandse jeugdspelers, Kasper Averink, nu ook meer vertrouwen en speelminuten krijgt van Coach Toon van Helfteren.

Maar nu Apollo Amsterdam, de ploeg die onder aanvoering van Aron Royé, stuivertje blijft wisselen met Rotterdam op de laatste plaats in de competitie. Zou een 'makkie' moeten zijn waarin misschien de jeugd een kansje krijgt om minuten te maken, maar of het zo makkelijk zal gaan? In de uitwedstrijd werd het verschil pas laat in de wedstrijd gemaakt. Een verschijnsel dat we vaker zien.
De eerste thuiswedstrijd van dit jaar zal best nog wel wat vuurwerk opleveren! Kom het team ondersteunen en kom vooral genieten van een lekker avondje uit.

Kaarten zijn zowel online als aan de kassa te verkrijgen. Kijk op http://www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets.