Nieuwsbericht

Beste ploeg van 2012!!

31 december 2012

Het einde van het kalenderjaar is het moment om de ranglijst van 2012 op te maken. Dan blijkt iets opmerkelijks. Niet kampioen EiffelTowers is de beste ploeg van het jaar, maar Zorg en Zekerheid Leiden.

Uiteindelijk kwam Zorg en Zekerheid in 2012 tot een winstpercentage van 78%. Net iets meer dan de 76% van EiffelTowers.

Om zo ver te komen heeft Leon Kersten, verslaggever van www.basketballleague.nl alle competitiewedstrijden en play-offduels bij elkaar opgeteld, wat leidt tot een verschillend aantal duels per ploeg. Vandaar het winstpercentage. Van de beker is afgezien, omdat dat een echt andere competitie is, mede door het feit dat er voorrondes zijn met uit- en thuisduels en daarna een final-four. Bovendien zijn er clubs die bijna alleen amateurs tegenkwamen.
 
Het verschil tussen Zorg en Zekerheid Leiden en EiffelTowers Den Bosch was heel klein, minder dan twee procent. Dat kwam doordat de landskampioen één wedstrijd meer speelde, want beide ploegen wonnen 35 keer. Het winstpercentage van Leiden was daardoor 77.8 procent en dat van Den Bosch 76.1. De derde plaats was voorMagixx met 67.6 procent, negentiende van een procent hoger dan dat van nummer vier, GasTerra Flames (66.7).