Nieuwsbericht

Leiden thuis op zoek naar revanche

19 december 2012

'Revanche' is het woord dat in de hoofden van de spelers van Zorg en Zekerheid Leiden ongetwijfeld meer dan eens voorbij is gekomen in de afgelopen dagen. Eerherstel kan worden behaald tegen Matrixx Magixx, vanavond in de Vijf Meihal. Daar is de ploeg uit Wijchen om 20.00 uur de tegenstander.
Door een samenhang van omstandigheden, klokbestuurders én de pech dat een mis gemikte vrije worp toch raak ging, verloor Leiden op bizarre wijze de wedstrijd tegen Den Bosch.

Maar ieder woord dat daarover nog gezegd wordt, zou te veel zijn. Ondertussen staat 'gewoon' Wijchen weer op het programma en het duel met EiffelTowers was er ook 'gewoon' maar één van 36 in het reguliere seizoen. De Magixx hebben bewezen een outsider te zijn in dit seizoen. Naast de gevestigde namen uit de top drie, is Wijchen een vierde ploeg waar maar lastig van te winnen is. Slechts vijf keer moest de ploeg van Mark van Schutterhoef het onderspit delven, waaronder tegen Leiden in eigen huis, toen het 81-85 werd. Daar tegenover staan tien knappe zeges.

Matrixx komt voor het eerst naar Leiden dit seizoen en de ploeg zal collectief top moeten zijn om het Leiden in eigen huis echt lastig te maken, want winnen in de Vijf Meihal blijft een opgave op zich! Desondanks heeft Magixx een betere ploeg dan vorig jaar, waarbij sleutelspelers Kelvin Martin, Kwadzo Ahelegbe én de in uitstekende vorm verkerende Nick Oudendag zijn. Daarnaast is het duel een ontmoeting tussen broers Ross en Henry Bekkering, die na een jaartje samen spelen nu weer tegenover elkaar staan. De wedstrijd begint om 20.00 uur.