Nieuwsbericht

Besseling en Kuijper: nog twee jaar

5 mei 2007

Na de afgelopen weken drie Amerikanen (JS Nash, Nick Curtis en Donald Wilson) te hebben vastgelegd, heeft Zorg en Zekerheid Leiden ook de contracten van twee Nederlandse kernspelers verlengd. Forward Sjors Besseling en center Johan Kuijper zetten hun handtekening onder verbintenissen voor de komende twee seizoenen.

SJORS BESSELING (21) revalideerde een jaar van een knieblessure, voordat hij afgelopen seizoen werd opgenomen in de ploeg van ZZ Leiden. Daarvoor speelde hij in de eredivisie bij EBBC Den Bosch, de voorganger van het huidige EiffelTowers. Hij ontwikkelde zich tot basisspeler en kwam tot 21.3 minuten speeltijd gemiddeld, goed voor 6.7 punten en 3.2 rebounds. Hij schoot 31.6 procent van zijn driepunters raak. Dat een jaar revalideren een verstandig besluit is geweest, blijkt uit het feit dat Besseling geen enkele van de 40 competitiewedstrijden en de twee playoff-duels miste. Tijdens het All*Star Gala werd hij uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd voor spelers tot 24 jaar.

JOHAN KUIJPER (26) verruilde bij aanvang van het seizoen 2006-07 de harde bank bij Amsterdam Astronauts voor speeltijd in Leiden. De langste speler van de FEB Eredivisie (2.17) kwam gemiddeld tot 17.9 minuten, waarin hij door elkaar 6.8 punten maakte en 4.7 rebounds pakte. Evenals Sjors Besseling miste Kuijper geen enkele van de 40 competitiewedstrijden en speelde hij ook mee in de beide playoff-wedstrijden tegen EiffelTowers.

Beide spelers verdienden met hun sterke optreden voor Zorg en Zekerheid een plaatsje in de voorselectie van het Nederlands team en hebben een goede kans de uiteindelijke selectie van bondscoach Marco van den Berg te halen voor de interlands, die Oranje in augustus gaat spelen.