Nieuwsbericht

Ook Donald Wilson blijft nog een jaar

2 mei 2007

Donald Wilson is de derde Amerikaan, die zijn contract met Zorg en Zekerheid Eredivisie Basketball heeft verlengd. De guard (23 jaar, 1.93 meter lang) zette zijn handtekening onder een éénjarig contract met de club, die afgelopen seizoen debuteerde in de FEB Eredivisie. Zijn landgenoten JS Nash (2 jaar) en Nick Curtis (1 jaar) gingen hem voor.

Daarmee keren drie van de vier Amerikanen uit het debuutseizoen van ZZ Leiden terug in de ploeg van coach Ivo Boom. Voor de vierde (Shelton Colwell) zal dat niet gelden. Boom zal overigens komend seizoen opnieuw worden geassisteerd door Alwin van der Pluym. De in Sassenheim wonende Heldernaar tekende voor één seizoen bij.

Donald Wilson genoot zijn opleiding op Portland University in de staat Oregon en kwam in november 2006 via het Spaanse CAI Huesca La Magia in Leiden terecht. Zijn start was problematisch, omdat bij de medische keuring een lichte hartritmestoornis werd ontdekt. Hoewel hij op de dag van zijn aankomst al had meegespeeld tegen EiffelTowers, moest zijn feitelijke debuut daardoor worden uitgesteld tot 7 december. Hij speelde daarna 28 reguliere- en twee playoff-wedstrijden voor ZZ Leiden. Hij scoorde gemiddeld 14.3 punten en kwam zes keer boven de twintig. Zijn 39 driepunters schoot hij binnen tegen 35 procent.