Nieuwsbericht

Klaar voor de kraker

30 november 2012

LEIDEN - Eén van de grootste krakers van het seizoen staat voor de tweede keer op het programma. GasTerra Flames komt dit keer naar Leiden voor een ongetwijfeld weer boeiende ontmoeting aanstaande zaterdag.
Eerder dit seizoen ging de zege in de Martiniplaza naar Groningen in een spannend duel -69-67- waar Leiden wel degelijk kansen had op de zege. Het ultieme schot voor de winst vloog echter mis.

Maar sinds dat duel op 25 oktober is er veel veranderd. Leiden speelde niet groots in het vervolg, maar won, op Leeuwarden na, al zijn wedstrijden waardoor het nu wel bovenaan staat in de competitie. Groningen daarentegen liet ook steken vallen op het veld maar liep daarbij in tegenstelling tot Zorg en Zekerheid wel averij op. De drie nederlagen kwamen allemaal tot stand op vreemd terrein voor de formatie van Hakim Salem. In Wijchen, Den Helder en Weert werd verloren.

De gewonnen wedstrijden in Amsterdam en Rotterdam waren 'logisch', al kwam die laatste donderdag wel met heel veel pijn en moeite tot stand na een spannend slot. Groningen liep bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan, maar ging uiteindelijk wel met de punten naar huis. De zege in Den Bosch twee weken geleden kwam als een geschenk uit de hemel voor Salem en was gezien de slechte reeks in uitduels verrassend te noemen.

Enfin, ontmoetingen tussen Leiden en Groningen lijken altijd op zich te staan. Statistieken en terugblikken voegen dan ook niet erg veel toe aan een gedegen en betrouwbare voorbeschouwing op de kraker. Wat wel een feit is, is dat Leidens plaaggeest tijdens de play-offs van vorig jaar tegen Den Bosch, Rogier Jansen, inmiddels weer bij zijn oude ploeg Groningen speelt. Echter, hij liep vorige week een kuitblessure op en is er, jammer genoeg voor hem, niet bij in de Vijf Meihal.

Wie er hopelijk wel bij zijn, zijn ruim 2000 fanatieke Leiden-supporters die er weer een feestje van maken in de Vijf Meihal. In een uitverkocht huis bezweek Den Bosch eerder al onder de druk van Leiden in een prachtige ambiance, laten we hopen dat dat ook nu weer het geval zal zijn en de fitte ploeg van Toon van Helfteren vier punten los kan komen van Groningen op de ranglijst. De wedstrijd begint om 20.30 uur, wees er op tijd bij!