Nieuwsbericht

Rotterdam midweeks op bezoek

20 november 2012

LEIDEN - Na de gewonnen kraker die vooral door veel spanning en intensiteit werd gekenmerkt tegen Den Bosch, staat alweer het volgende klusje op het programma. Rotterdam komt op bezoek in de Vijf Meihal woensdagavond.
Op papier is dat een mooi, misschien zelfs eenvoudig, klusje om te klaren, maar de wet van de topsport vertelt meer dan eens dat het lastig is om weer alles te geven na een topwedstrijd waar alle focus op is gelegd. Niet voor het eerst zal een team zich verslikken in een op het oog eenvoudiger tegenstander, overigens wel met alle respect gesproken.

Want Rotterdam wint misschien niet veel wedstrijden, maar heeft met Randy Wiel aan het roer wel een coach die de jonge spelers beter maakt. Zet daarbij twee Amerikanen die best een aardig balletje kunnen gooien, Anthony Miles en Cameron Echols, en er kunnen nog best wat winstpartijen in het verschiet liggen voor de moedige Rotterdammers.

Even leek het erop dat het Basketball College zijn tweede zege ging boeken afgelopen zaterdag thuis tegen Amsterdam. Maar zoals wel vaker was een goed begin niet voldoende om de overwinning over de streep te trekken. Ondanks een ruime voorsprong kwam Amsterdam terug en overklaste het Rotterdam met name in de tweede helft. Iets dat eigenlijk ook in de havenstad gebeurde bij de eerste ontmoeting tussen Leiden en Rotterdam.

Maar nu ook Echols helemaal is ingespeeld, de wedstrijd tegen Leiden was zijn eerste voor Rotterdam, zal de jonge ploeg van Wiel zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen in de Vijf Meihal. Waar het schip zal stranden, of niet natuurlijk, weten we woensdagavond rond een uurtje of 10. De wedstrijd begint om 20.00 uur.