Nieuwsbericht

Leiden uit op revanche

15 november 2012

Zorg en Zekerheid Leiden wordt thuis voor het eerst écht getest aanstaande zaterdag. Dan is regerend landskampioen Eiffeltowers Den Bosch de tegenstander in de Vijf Meihal.
Voor het eerst is de ploeg van Raoul Korner terug in de Vijf Meihal sinds zij op 27 mei het netje van de Leidse ring afknipten om het kampioenschap te vieren. Natuurlijk is het zo ver nog lang niet voor een van beide ploegen, maar Leiden zal zeer zeker revanchegevoelens hebben na de rampzalig verlopen wedstrijdenreeks aan het einde van vorig seizoen.

Echt lekker zit Leiden nog niet in zijn vel in dit jaargang. Er werd wel zes keer gewonnen, maar ook twee keer verloren, weliswaar gebeurde dat beide keren op vreemd terrein. Thuis is de ploeg dit seizoen dus nog ongeslagen, maar Toon van Helfteren hoopt in de komende tijd toch wat meer beleving, concentratie en vorm terug te zien bij zijn ploeg.

Met een fitte selectie kan Leiden aantreden tegen Den Bosch dat helemaal in het begin van het seizoen al wél een keer verslagen werd door Zorg en Zekerheid. Voor de Supercup werd het 67-57 in de Maaspoort. Nu heeft die pot natuurlijk uitermate weinig waarde gehad en werd het duel om de Supercup meer gezien als een verlengde voorbereiding, toch speelden beide ploegen ook toen om te winnen. Daarvoor is de -gezonde-  rivaliteit gewoon te groot.

Zaterdag zal er dus op het scherpst van de snede worden gespeeld als het nu écht om de knikkers gaat. Bovendien kan Den Bosch zes punten 'los' komen van Leiden als het wint, andersom kan Leiden tot op twee punten naderen bij de Bosschenaren en de tweede plaats steviger in handen nemen. Alhoewel het nog vroeg in het seizoen is, belooft de wedstrijd dus zeker een kraker te worden met hopelijk alvast een prachtige 'play-off' sfeer. Gewoon, om er alvast een beetje in te komen!