Nieuwsbericht

ZZ ontmoet M*A*S*H Weert

1 november 2012

Zorg en Zekerheid Leiden ontmoet zaterdag Stepco BSW Weert. Die ploeg maakt momenteel wel een héél bijzonder seizoen door en zou momenteel beter kunnen worden aangeduid als M*A*S*H Weert.
Met grote moeite kan coach Jim Meil wekelijks vijf spelers opstellen, gezien het grote aantal blessures die de ploeg te verwerken kreeg. Dat er toch licht aan het einde van de ellelange tunnel is, ondervond Weert afgelopen week, toen een onverwachte naam plotseling weer opdook op het scoresheet. De afgeschreven Kenneth van Kempen, die zelfs moest vrezen voor het einde van zijn carrière, kreeg na onderzoek te horen dat hij mag spelen zolang als zijn lichaam het toelaat. Een grote opluchting voor de center zelf, maar ook voor Stepco, dat als laatste slachtoffer Sam de Haas van het veld zag hinken in het, overigens gewonnen, duel met Amsterdam. Daarnaast ging Joost Padberg vlak voor aanvang van dat duel ziek naar huis, had Stefan Mulder last van een knieblessure en herstelt Rik Renkema nog altijd van een gebroken neus.

Zo is er dus wel het nodige aan de hand bij Weert, dat wel drie zeer behoorlijke Amerikanen tot zijn beschikking heeft. Tony Gallo zal te maken krijgen met de watervlugge guard Rahmon Fletcher, terwijl Arvin Slagter de taak heeft de makkelijk scorende Antwan Carter af te stoppen. De nog wat wisselvallige Bryquis Perine is de derde Amerikaan in het Weertse team. Ook het weerzien met de in een prima vorm verkerende Sjors Besseling is noemenswaardig en altijd leuk voor de supporters die hem nog niet vergeten zijn.

Toch zal Leiden ongetwijfeld weer kunnen terugvallen op zijn prima verdediging. Zorg en Zekerheid staat momenteel gemiddeld iets meer dan 56 punten toe per wedstrijd en dat is natuurlijk een uitstekend gemiddelde.

Het duurde twee weken, maar de Vijf Meihal is er weer klaar voor, vanaf 20.30 uur staan de mannen van Toon van Helfteren en die van Jim Meil klaar voor een interessant duel tussen Leiden en Weert in wat de derde thuiszege dit seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden zou moeten worden.