Nieuwsbericht

Apollo op bezoek in de Vijf Meihal

18 oktober 2012

Zorg en Zekerheid Leiden speelt zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen bc Apollo, oftewel het teruggekeerde Amsterdam. Het duel in de Vijf Meihal begint om 20.30 uur.
Dat de mannen uit de hoofdstad weer terug zijn in de eredivisie, is natuurlijk heel goed nieuws. Of dat dit seizoen ook direct een sportief resultaat op zal leveren, is sterk de vraag met louter Nederlanders en een Fransman in de gelederen. Toch staat de algemene organisatie van bc Apollo op het oog sterker in zijn schoenen dan het 'vorige' Amsterdam, waar een aantal seizoenen heel veel geld ter beschikking was, maar met te weinig partijen een fundament werd gelegd voor een 'zekere' toekomst. Dat leverde een faillissement op na het terugtrekken van Roel Pieper in het geheel.

Maar dat is het verleden en Amsterdam is nu met een fris gezicht terug. De ploeg zal best nog wel wat wedstrijden gaan winnen met jongens als Aron Royé, Harvey van Steijn en de 2 meter 7 lange Berend Weijs. Routinier Patrick Faydherbe, die met zijn 39 jaar terugkeerde op het veld, maar ook naast het veld als assistent van hoofdcoach Tyrone Marioneaux, kan met zijn ervaring de jonge ploeg van Amsterdam zeker nog wel wat bijleren.

Voor Leiden is het te hopen dat Mohamed Kherrazi weer wat minuten kan maken na zijn blessure tegen de ploeg die hem na aan het hart ligt. Vooral met het oog op de ontmoeting met GasTerra Flames van donderdag 25 oktober in de Martiniplaza zou een fitte selectie in de toch al niet al te brede rotatie van Toon van Helfteren wel heel erg gewenst zijn.