Nieuwsbericht

Leiden Devils zien levenslicht

23 april 2007

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een eigen fanclub. De Leiden Devils, zoals de officiële naam luidt, is de zevende vereniging van supporters bij een club uit de eredivisie. Na maanden van voorbereiding en overleg met het bestuur van de Stichting Eredivisie Basketball Leiden (SEBL) zag de fanclub op maandag 23 april het levenslicht. Het initiatief hiertoe is genomen door Peter Hartkoorn, Vincent van Oosten, Els van den Berg, Richard Koolen en Mieke van Laarhoven.

Het bestuur van de Leiden Devils is al druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De contributie van de supportersvereniging is vastgesteld op 15 euro. Een van de plannen is om leden van de Leiden Devils voor 10 euro per persoon de mogelijkheid te bieden hun team met een bus te volgen naar uitwedstrijden, wáár dan ook in Nederland. De supportersvereniging gaat zich ook inzetten voor de verkoop van nieuw te ontwerpen fanartikelen van ZZ Leiden.

Richard Koolen, voorzitter van de Leiden Devils, is zeer tevreden met de medewerking die de supportersvereniging van alle kanten heeft ontvangen. Zo heeft het reclamebureau Hart voor de Zaak, een van de grotere sponsors van ZZ Leiden, het logo van de supportersvereniging ontwikkeld. ‘'Ook op juridisch en financieel gebied hebben wij veel steun gekregen. Dit alles zorgt ervoor dat wij ons komend seizoen voor de volle honderd procent voor de supporters kunnen inzetten.''

Een compliment aan het bestuur van de SEBL is zeker op zijn plaats, meent Koolen, die in het verleden de hoogtijdagen van Parker en Elmex bewust heeft meegemaakt. ‘'De wijze waarop alles dit seizoen is opgezet en verder is uitgewerkt en verbeterd, is fantastisch. Regelmatig zat de Vijf Meihal vol. Het halen van de playoffs was de slagroom op de taart, echt geweldig.''

Naast Koolen bestaat het bestuur uit vice-voorzitter Peter Hartkoorn, die in de glorietijd nog de vloer dweilde tijdens wedstrijden, penningmeester Mieke van Laarhoven en de leden Els van den Berg en Vincent van Oosten die samen de ledenadministratie voor hun rekening gaan nemen.

Binnen afzienbare tijd gaat de website www.leidendevils.nl de lucht in. Alle informatie en nieuwtjes zijn hier terug te vinden.

Op de foto: Het bestuur van de Leiden Devils met in het midden speler Aron Royé. Staand van links naar rechts: Peter Hartkoorn, Aron Royé, Els van den Berg en Vincent van Oosten. Zittend: Mieke van Laarhoven en Richard Koolen.