Nieuwsbericht

ZZ trapt thuis af tegen Zwolle

12 oktober 2012

Zaterdag begint voor Zorg en Zekerheid Leiden de competitie ook op het eigen veld. De Vijf Meihal is het decor voor het duel van Leiden tegen Landstede Zwolle.
Zwolle verloor vorige week zijn eerste wedstrijd thuis tegen de regerend landskampioen Eiffeltowers. Dat was geen schande en bovendien bood het voor coach Herman van den Belt nog best wat aanknopingspunten wat zijn team liet zien. Tanner Smith en Darryl Webb vielen op bij de Zwollenaren. Smith met zijn gemakkelijke manier van scoren, Webb met zijn niet eens zo lange lichaam, maar wel uiterst grote sprongkracht. Hij pakte liefst 16 rebounds tegen Den Bosch, waarvan 8 aanvallend. De 2 op 19 driepunters van de ploeg waren natuurlijk te karig.

Ook in Leiden zal het voor Zwolle een karwei worden om dat percentage eens flink op te schroeven. De verdediging van coach Toon van Helfteren werkte in Den Helder uitstekend tijdens de ouverture van het seizoen en de teruggekeerde thuisploeg droop af met een percentage van 5!! procent achter de driepuntslijn (1 op 20). Als Leiden dat gevaar ook bij Landstede onschadelijk kan maken, wordt het opnieuw een puntenaantal tegen waar Van Helfteren zeker genoegen mee kan nemen.

Daarbij is het wel even de vraag met wie Zorg en Zekerheid kan aantreden zaterdag. Patrick Hilliman trainde eerder deze week al even niet mee wegens een licht opspelende blessure en Mohamed Kherrazi moest een uitstekende wedstrijd in Den Helder bekopen met een verzwikte enkel zaterdag. Hij is intensief behandeld, trainde niet mee, maar of de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tijd komt voor hem, dat is de vraag.

Uiteraard wordt het openingsduel omlijst met het nodige spektakel, in de hoop van de wedstrijd een waar feestje te maken als opmaat naar de rest van dit seizoen. Mis het niet en moedig het team aan naar de eerste competitiezege van dit seizoen in de Vijf Meihal!