Nieuwsbericht

Eindelijk écht van start!

5 oktober 2012

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball neemt het morgen in de eerste van 36 wedstrijden in de competitie op tegen 'nieuwkomer', of liever gezegd het teruggekeerde, Den Helder. Die club kreeg dit jaar onder leiding van oud Amsterdam bestuurder Piet Meijer alles weer aardig op orde en keert dit jaar vol ambitie terug onder de naam Den Helder Kings.
Drie seizoenen geleden speelde Den Helder voor het laatst in de eredivisie met onder meer jongens als Terry Sas en Thomas Koenis toen nog in de gelederen. Dit jaar is Den Helder terug met een jong Nederlands team dat op papier overloopt van het talent. Of dat er ook uit zal komen, hangt af van de diensten van Jean-Marc Jaumin, de nieuwe Belgische coach van de Heldenaren. Als hij jongens als Max van Schaik, Stefan Mladenovic en Jeroen van der List verder kan laten ontwikkelen, zou Den Helder wel eens een aangename verrassing kan worden in een op de top drie na moeilijk te voorspellen seizoen.

Het knappe gelijke spel (er werd geen verlenging gespeeld) tegen Port of Antwerp Giants bewees dat Den Helder klaar is voor het seizoen, dat zaterdag om 19.30 uur start tegen ZZ Leiden. De mannen van Toon van Helfteren zijn ondanks een stroeve start toch op het oog eveneens klaar voor het echte werk. Er werd met het behalen van de Supercup al een eerste prijs binnengehaald, maar veel belangrijker was de constatering dat deze ploeg kan vechten en wedstrijden op karakter naar zijn hand kan zetten. Die vechtlust zal met een smalle basis dit seizoen meer dan eens nodig zijn.

Natuurlijk hoopt Leiden op een betere start dan vorig jaar, toen Aris Leeuwarden in het Kalverdijkje te sterk was. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen en met een fitte selectie kan Leiden morgenavond aantreden in het Sportscenter.