Nieuwsbericht

Revanche voor Antwerpen tegen ZZ

25 september 2012

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden moest in Antwerpen tegen Port of Antwerp Giants nu wel zijn meerdere erkennen in de Belgische topploeg. Waar het in de Vijf Meihal nog spectaculair 90-76 werd, was de Leidse ploeg nu niet opgewassen tegen de sportieve agressie in de mooie Antwerpse hal. Het werd na een nuttig oefenduel 75-57.
Aanvankelijk kon Leiden het nog aardig bijbenen zonder Ross Bekkering die nog te veel last had van een opgelopen liesblessure afgelopen zaterdag. Na het eerste kwart was het 23-11, bij rust liep het verschil op tot 20, bij 46-26. "Het verschil werd in de eerste helft gemaakt. Zij waren verdedigend een heel stuk beter dan zaterdag. Ze waren van meet af aan agressief, waardoor wij het aanvallend een stuk lastiger hadden nu", had assistent-coach Raoul Straathof gezien.

Toen Toon van Helfteren een technische fout kreeg halverwege in het derde kwart, werd een goede periode van Leiden jammerlijk onderbroken. ZZ kwam namelijk goed uit de kleedkamer en met een 1-9 run was het plotseling weer een wedstrijd bij 47-35. Maar Antwerpen was vastbesloten een goede revanche te nemen en nam toch weer een ruime voorsprong aan het eind van het derde kwart (62-45).

Opvallend in die fase was wel dat er veel vechtlust in de ploeg zat en ondanks een man minder werd de intensiteit alleen maar sterker. "Net op het moment dat je verwacht dat je breekt in de tweede helft, wordt het alleen maar sterker. Dat zegt voldoende over onze conditionele gesteldheid en de mentaliteit in de ploeg", vond Straathof.

Maar in de slotfase was het natuurlijk geen wedstrijd meer en kon Antwerpen nog wat spektakel op de mat leggen. Het resulteerde in een acceptabele 75-57 eindstand. Zorg en Zekerheid had wel degelijk weer laten zien te kunnen vechten, maar moet desondanks wel hopen dat Ross Bekkering er zondag weer bij is. "Het is moeilijk te zeggen of dat gaat lukken. Ross heeft een liesblessure. Of het pure noodzaak was dat hij niet speelde? Het was een combinatie. We hopen hem voor zondag fit te hebben en dan ga je nu geen risico nemen. Desondanks had hij er nog steeds wel goed last van", was het enige dat Straathof kon zeggen over de status van de liesblessure van Bekkering.

Topscorers ZZ Leiden: Gallo 12, De Jong 10, Kherrazi 9, Schachtner 8, Hilliman 8.