Nieuwsbericht

Fors verlies in tweede oefenduel

16 september 2012

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in de tweede oefenwedstrijd in Duitsland een flinke nederlaag geleden. In en tegen Oldenburg werd het 92-57 na een ruststand van 58-36.
De Leidse ploeg, die nog niet één keer in de volledige samenstelling heeft kunnen trainen door late komst van Amerikanen en afwezigheid van drie internationals, kon de Duitse ploeg - vorig seizoen nog tegenstand in de Eurochallenge - alleen in de beginfase even bijhouden: 9-9. Daarna liep Oldenburg snel weg en liet Zorg en Zekerheid Leiden op grote afstand achter zich.

Een van de mannen bij ZZ Leiden die zich in het komende seizoen meer dan ooit zal willen profileren, is Arvin Slagter. De international aarzelde lang, maar koos er toch voor terug te keren in de Sleutelstad. De stevige verliespartij maakte hem overigens nog niet erg nerveus. "Het team waar we nu tegen gespeeld hebben, is zo veel verder. Naast het feit dat zij al merendeel jaren samen spelen hebben ze ook al drie weken training achter de rug. Ik vind het niet raar dat je dan tegen zo'n soort wedstrijd aanloopt", vond Slagter, die net als zijn teamgenoten natuurlijk nog hard zoekt naar automatismen en ritme.

"We willen absoluut voor elkaar knokken, dat heb ik gezien in de afgelopen dagen en daar kunnen we mee verder. Maar soms willen we nog even te veel en lopen we over elkaar heen. Er wordt nu nog te weinig gecommuniceerd en dat is iets waar we op korte termijn zeker aan zullen gaan werken", aldus de international, die afgezien van zijn persoonlijke prima prestaties in het Nederlandse team, natuurlijk niet erg te spreken was over zijn tijd in het Oranje shirt. "Het is zonde dat we zo'n mooie kans hebben laten liggen om eens een stap verder te komen. Ik heb positieve dingen ervaren, maar overall houdt ik natuurlijk een negatief gevoel over aan de hele trip met het team."

Als gezegd ging het duel tot 9-9 door een driepunter van Tony Gallo nog gelijk op. Maar het krachtsverschil was te groot in de goed gevulde Duitse hal. Oldenburg vierde zijn open dag en op de wedstrijd waren dan ook zo'n 2000 man afgekomen. De Duitsers strooiden naar hartenlust met spectaculaire scores en binnen een mum van tijd was het 42-18. Bij de rust bleef dat verschil vrijwel in stand bij 58-36.

Natuurlijk was de wedstrijd gestreden en was het alleen nog de vraag hoe groot het uiteindelijke verschil zou zijn. Het antwoord op die vraag was slechts voor de statistieken, het werden er 35, op 92-57. Desondanks is er gedurende de Duitse stage wel iets ontstaan waar de ploeg mee verder kan, zag ook Slagter. "We hebben elkaar wat beter leren kennen en ook met de coach gesproken over de rolverdeling in het team. Hij heeft aangegeven dat ik wel een van de dragende spelers moet zijn die de leidende rol regelmatig op zich neemt. Ik doe dat graag, al weet ik nog niet precies hoe dit allemaal zal uitpakken. Dat geldt voor iedereen. De details volgen nog natuurlijk, maar het is een leuk team dat echt geknokt heeft voor ieder punt. Dat is goed om te zien", besloot Slagter.

Scores ZZ Leiden: Gallo 15, Bekkering 13, Cunningham 10, Kherazzi 7, Slagter 4, De Jong 4, Hilliman 4, Schachtner 0, Breel 0.