Nieuwsbericht

ZZ Leiden ontvangt Leuven Bears

16 september 2012

Aanstaande dinsdag staat voor Zorg en Zekerheid Leiden de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. De Leuven Bears bezoeken dan de Vijf Meihal om vanaf 19.30 uur te oefenen tegen het team van Toon van Helfteren. Toegangsprijs € 5,--, seizoenkaarthouders gratis!

Het is niet de eerste Nederlandse ploeg waar Leuven de degens mee kruist dit voorseizoen. Eerder waren Groningen (86-81 winst voor de Belgen) en Den Bosch (82-76 winst voor de landskampioen) al de tegenstander van de club waar vorig jaar ook oud-Leidenaar Monta McGhee nog speelde. Inmiddels is de 'Tovenaar van Leiden' voor een nieuw avontuur vertrokken naar Israël. 

Hoofdcoach van de Belgen is Jurgen van Meerbeeck. Hij beschikt over een heel aardig team, met zes buitenlanders, waaronder drie Amerikanen en een man uit Puerto Rico van boven de 2 meter. Ook Leuven beschikt net als Leiden met Tony Gallo over een pointguard die direct van College komt, het is de 23-jarige Gerald Robinson. Wellicht komt de naam Ian Hanavan de echte fans ook nog wel bekend voor. Hij speelde in 2008 nog voor Almere, onder meer samen met Patrick Faydherbe, de man die nu op 39-jarige leeftijd zijn rentree maakt in de Dutch Basketball League, bij Amsterdam.

Het duel in de Vijf Meihal begint om 19.30 uur en wordt naar alle waarschijnlijk nog afgewerkt zonder de inbreng van de teruggekeerde Leidenaar Kasper Averink, die momenteel nog te veel last heeft van een blessure.