Nieuwsbericht

De kop is eraf

15 september 2012

De eerste oefenwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden was er natuurlijk niet één waar enige conclusie aan te verbinden valt. Bremerhaven bleek met 67-62 te sterk tijdens de eerste wedstrijd van de oefenstage in Duitsland, maar het belangrijkste voor Toon van Helfteren was dat zijn team eindelijk compleet was.
Echter, eigenlijk was dat nog niet echt het geval. Kasper Averink was geblesseerd en bleef helemaal aan de kant. Patrick Hilliman was eveneens nog niet fit, maar maakte wel 6 minuten. "Patrick is op de goede weg, Kasper bleef uit pure noodzaak aan de kant. Het is moeilijk te zeggen wanneer hij ook mee kan gaan roteren", aldus Van Helfteren, die natuurlijk nog weinig kon zeggen over de ontwikkeling van zijn ploeg. "Tja, wat kun je verwachten? Pas gistermiddag hebben ze voor het eerst met elkaar op het veld gestaan, dus je kunt zeggen dat voor ons de voorbereiding nu pas echt is begonnen", klonk Van Helfteren nog wat bedeesd.

In de wetenschap dat Aris Leeuwarden vorige week nog met 20 punten verschil had gewonnen van Bremerhaven, bleef Leiden nog wel lang in de buurt van de Duitsers. Na het eerste kwart stond het 13-12, bij de rust zelf precies gelijk op 33-33. Na het derde kwart tekende het eerste verschil zich af op 56-46, voordat Leiden nog wel dichtbij kwam, maar er niet meer langs. Op 67-62 zat de eerste oefenwedstrijd erop. Mike Schachtner werd topscorer bij de Leidenaren met 20 punten.  Arvin Slagter noteerde 10 punten, de nieuwe guard Tony Gallo gooide in zijn eerste wedstrijd voor Leiden 9 punten bij elkaar.

Morgen staat de volgende wedstrijd op het programma, Oldenburg is dan vanaf 16.30 uur de tegenstander. "We zullen aan elkaar moeten wennen en dat duurt even. Morgen zal dat niet anders zijn. Sterker gezegd, die gewenning zal tot in het seizoen zelf doorlopen voordat dat echt helemaal op orde is", waarschuwde Van Helfteren alvast. "Ik ben zeker niet negatief, maar eigenlijk hebben we nog helemaal niets gedaan. Pas na morgen kunnen we echt gaan trainen. Tot nu toe is dit team opgebouwd uit bij elkaar gezette spelers. De rest moet nog volgen."

Scores ZZ Leiden: Schachtner 20, Slagter 10, Gallo 9, De Jong 8, Bekkering 6, Kherazzi 3, Breel 3, Cunningham 3, Hilliman 0.