Nieuwsbericht

Kampioenen gratis naar Supercup

26 september 2012

Alle kampioenen van het afgelopen seizoen mogen komende zondag gratis naar de wedstrijd om de Supercup. Het duel zou aanvankelijk op zaterdag 29 september worden gespeeld, maar is een dag verschoven in verband met een tv-reportage van de NOS. In de Maaspoort in Den Bosch staan om  14:00 uur landskampioen EiffelTowers Den Bosch en bekerwinnaar Zorg en Zekerheid Leiden tegenover elkaar in een wedstrijd, die de eerste prijs van het kersverse seizoen kan opleveren en garant staat voor een stukje spektakel.

De wedstrijd zal naar alle waarschijnlijkheid in zijn geheel live worden uitgezonden door de NOS. Dat is ook de reden dat is afgeweken van de oorspronkelijke planning. Een hele wedstrijd rechtstreeks op televisie is natuurlijk geen dagelijkse kost voor het Nederlandse basketball, dat in het seizoen 2011-2012 in totaal 505 minuten zendtijd kreeg, inclusief de NBA en extra reportages als het wegvallen van Amsterdam en de komst van Deron Williams naar Leiden.

Het is voor de tweede keer dat de Federatie Eredivisie Basketball (FEB), organisator van de Dutch Basketball League, deze seizoensopening houdt. Vorig jaar werd op neutraal terrein in Utrecht de toenmalige titelverdediger Zorg en Zekerheid Leiden de eerste winnaar van de enorme Supercup, die qua omvang absoluut zijn naam eer aandoet.

De organisatie van de eredivisieclubs besloot het evenement in het vervolg te laten plaatsvinden in de hal van de landskampioen, waardoor de binding met de fans groter is. Het is ook de bedoeling rond de wedstrijd het nodige te organiseren. Door de verschuiving kan dat dit keer helaas niet doorgaan. De plannen voorzagen in een voorwedstrijd tussen de U18-teams van EiffelTowers Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden, een bijeenkomst van coaches en scheidsrechters en een persbijeenkomst met alle clubs en de mogelijkheid voor de DBL-teams om reclame te maken voor hun product. Daar was rekening mee gehouden, maar op zondag hebben diverse clubs hun eigen Open Dag of een oefenwedstrijd.

De FEB en de beide deelnemers nodigen alle kampioensploegen van alle bij de NBB aangesloten clubs uitgenodigd om gratis naar de Supercup te komen. Ze hoeven zich slechts via de mail te melden (met het aantal personen dat komt, maximaal 15) bij het secretariaat van de FEB: feb@ictdsl.nl

Wie aan het einde van de vorige competitie geen champagne dronk, maar toch dit spektakel wil bijwonen kan kaarten kopen. De toegangsprijs is € 12,50. Jeugd tot en met 14 jaar betaalt slechts € 5,00. Er is ook een VIP-arrangement. Dat kost € 40,00 en biedt behalve een uitstekende plek in de zaal ook toegang tot de businesslounge inclusief buffet en drank. Kaarten kunnen worden besteld via DIT FORMULIER.