Nieuwsbericht

Mike Schachtner: schutter pur sang

2 september 2012

Met de 25-jarige Amerikaan Michael (Mike) Schachtner (spreek uit: SHOCK-ner, zo leert de mediagids van zijn vroegere college) heeft Zorg en Zekerheid Leiden-coach Toon van Helfteren de zo vurig gewenste schutter binnengehaald. De 2.06 meter lange forward speelde de afgelopen drie seizoenen in Oostenrijk (Kapfenberg), Roemenië (Oradea) en Hongarije (Debrecen).

Voor zijn laatste club maakte hij gemiddeld twintig punten, maar ook in Oostenrijk en Roemenië zat hij dik in de dubbele cijfers. In die landen schoot hij respectievelijk 44.3 en 45.5 van zijn driepunters raak en dat waren ook de percentages, die hij bij elkaar schoot in zijn collegejaren bij Wisconsin Green Bay, de school die hij in 2009 verliet met een gemiddelde score van ruim dertien punten achter zijn naam.

Via het befaamde Court Side Pro Camp in Las Vegas werd hij opgepikt door het Oostenrijkse Kapfenberg. Een jaar later meldde hij zich weer in de gokhoofdstad van de wereld, waarna hij een contract tekende in Roemenië en later verhuisde naar Hongarije.

Mike Schachtner is naast zijn scores ook nog eens goed voor een stuk of vijf rebounds per wedstrijd en is daarmee de man, die Zorg en Zekerheid zocht. Een beetje hulp onder de borden voor Bekkering, Hilliman en Kherrazi is namelijk welkom.

Maar 'scoring is the name of his game', zo blijkt ook uit de waardering van Eurobasket. Waar normaal vijf sterren het maximum is, zijn in de file van Schachtner in de rubriek scoring twee extra sterren afgedrukt...

Mike Schacktner is de eerste Amerikaan en de achtste contractspeler van Zorg en Zekerheid Leiden, dat nog zoekt naar de juiste point guard en het team dan verder aanvult met de jeugdige talenten Tomas Breel en Bryan Westerhout.