Nieuwsbericht

Sean Cunningham blijft

31 augustus 2012

Neo-international Sean Cunningham speelt ook het komende seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De back-up point guard kwam vorig seizoen naar de Sleutelstad. Daarvoor speelde hij een seizoen op IJsland bij Tindastoll. Hij kreeg zijn opleiding bij Cal Riverside in Noord-Californië.

Cunningham beschikt over een Amerikaans en een Nederlands paspoort. Dat laatste dankt hij aan zijn moeder, die van Nederlands-Surinaamse afkomst is.

Cunningham had een moeizame start bij Zorg en Zekerheid Leiden, maar ontwikkelde zich in de loop van het seizoen prima als plaatsvervanger van Thomas Jackson, de eerste point guard van de ploeg.

Op zoek naar een back-up voor Rogier Jansen in het Nederlands team stuitte ook bondscoach Jan Willem Jansen op de 25-jarige, 1.88 meter lange Sean Kingsley Cunningham.


Raoul Straathof

Coach Toon van Helfteren zal ook het komende seizoen worden geassisteerd door Raoul Straathof. De Leidenaar verlengde zijn contract met één seizoen. Het wordt het vijfde seizoen van Straathof als assistent, die debuteerde aan de zijde van Ivo Boom, de voorganger van Toon van Helfteren. De club is uitermate tevreden dat hij aanblijft. Straathof zelf is ook content. 'Ik heb er een goed gevoel over.'