Nieuwsbericht

Jeugdspelers vullen team aan

30 augustus 2012

Tomas Breel (20) en Bryan Westerhout (19) zullen het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden aanvullen als zogenoemde 'bankspelers'. De club wil op deze manier de doorstroming van eigen jeugd bevorderen.

Beide talenten werden (voor)geselecteerd voor het nationale team onder 20. Tomas Breel haalde de ploeg en speelde deze zomer met Oranje op het Europees kampioenschap in Sofia. De bedoeling is dat zij in de voetsporen treden van Kasper Averink, de speler uit eigen opleiding, die vorige week een contract bij ZZ Leiden tekende.

Zowel Breel, een forward van 1.97, als Westerhout (guard, 1.87) speelden afgelopen seizoen bij Zorg en Zekerheid onder 20 en als invaller in het tweede team. Komend seizoen spelen ze beiden in het verjongde tweede team, dat onder leiding staat van Burhan Alibegovic. Ze zullen zo veel als mogelijk is met het eerste team meetrainen en bij de wedstrijden op de bank zitten, waarbij uiteraard inzetbaarheid mogelijk is.

Zorg en Zekerheid Leiden hoopt in de loop van volgende week het team te completeren met drie spelers, inclusief twee nieuwe Amerikanen.