Nieuwsbericht

Nieuwe seizoen gaat beginnen

23 augustus 2012

Aanstaande maandag begint voor het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden het nieuwe seizoen. Die dag staan de eerste trainingen op de rol.

In de ochtenduren wordt er gewerkt aan de conditie, zowel buiten als binnen (Vlietlijn). 's Avonds van 18:00 tot 20:00 uur staat de eerste basketballtraining in de Vijf Meihal op het programma. Die tijd is een uitzondering. Normaal zijn de trainingen in de middag van 16:00 tot 18:00 uur. De eerste twee weken en een paar dagen zullen de internationals Arvin Slagter en Worthy de Jong nog ontbreken. Zij zijn druk in de weer met het nationale team, dat tot en met 11 september wedstrijden speelt voor de kwalificatie van het EK 2013.

De groep zal maandag en de dagen erna nog beperkt zijn, want op dit moment zijn er bijvoorbeeld nog geen Amerikanen gecontracteerd en wanneer dat het geval is duurt het natuurlijk nog een paar dagen voordat de mannen dan voet op Nederlandse bodem zetten. In verband daarmee en de afwezigheid van Slagter en De Jong zijn de eerste twee oefenwedstrijden (Bremerhaven thuis en Leuven uit) geschrapt. De eerste keer dat er een oefenwedstrijd wordt gespeeld is nu in het 'Duitse' weekeinde. Op 15 en 16 september wordt er respectievelijk gespeeld in Bremerhaven en Oldenburg. De eerste keer dat de fans de nieuwe ploeg in de Vijf Meihal in actie kunnen zien is op dinsdag 18 september. Dan is om 19:30 uur Leuven Bears de tegenstander.

Op zaterdag 22 september wordt er thuis gespeeld tegen Port of Antwerp Giants (20:00 uur), de ploeg die drie dagen later in Antwerpen gastheer is voor Leiden. De laatste 'oefenwedstrijd' is op zaterdag 29 september in Den Bosch tegen EiffelTowers met als inzet de Supercup.