Nieuwsbericht

Arvin Slagter blijft

20 augustus 2012

International Arvin Slagter (26) speelt ook het komend seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De in Amsterdam geboren, maar in Rotterdam als basketballer grootgeworden Slagter gaat aan zijn derde seizoen beginnen in de Sleutelstad. Hij kwam in 2010-2011 over van Bergen op Zoom, waar hij drie jaar had gespeeld. Zijn eredivisieloopbaan begon hij in 2003-2004 bij Rotterdam.

 

Arvin Slagter wordt door coach Toon van Helfteren gezien als een belangrijke pion. De Delftenaar ziet in hem de speler, die de ploeg voor een belangrijk deel moet dragen. Zeker nu is komen vast te staan dat 'franchisespeler' Seamus Boxley na vier seizoenen niet meer terugkeert. Hij zet zijn loopbaan vermoedelijk voort in Japan.

De onderhandelingen tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Arvin Slagter hebben enige tijd in beslag genomen. Slagter wil graag internationaal zijn neus aan het venster steken en toen Leiden besloot om geen Europa Cup te gaan spelen, ontstond als vanzelf een flirt met EiffelTowers Den Bosch. Toen echter duidelijk werd dat ook die club geen Europese wedstrijden zou gaan spelen, koos Slagter voor Leiden, waarmee hij in 2011 kampioen van Nederland werd en de afgelopen twee seizoenen als eerste de competitie afsloot.

Internationaal is Arvin Slagter op dit moment druk bezig. Dinsdagavond 21 augustus speelt hij tegen Letland in Riga zijn 59e wedstrijd voor het nationale team. Marco van den Berg liet hem zes jaar geleden tegen IJsland debuteren in Oranje. Op maandag 27 augustus is hij in Almere in het nationale tricot te bewonderen, wanneer Nederland tegen Georgië speelt.

Behalve bij de nationale titel van 2011 stond Slagter nog drie keer als (verliezend) finalist in de eindstrijd om de nationale titel, twee keer met Bergen op Zoom en afgelopen seizoen met Zorg en Zekerheid Leiden.  Hij werd in 2005-2006 en 2007-2008 uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler onder de 23 jaar.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft op dit moment vijf spelers onder contract. Naast Slagter zijn dat Worthy de Jong, Patrick Hilliman, Mohamed Kherrazi en Ross Bekkering. De eerste trainingen staan gepland voor maandag 27 augustus.