Nieuwsbericht

Ross Bekkering terug in Leiden

29 juni 2012

Ross Bekkering is terug bij Zorg en Zekerheid Leiden. De Nederlandse Canadees, die in het seizoen 2010-2011 ook al in Leiden speelde, tekende een contract voor het komende seizoen. Afgelopen jaar speelde hij - samen met zijn broer Henry - voor Magixx in Nijmegen/Wijchen.

Bekkering had dat seizoen ook voor Zorg en Zekerheid Leiden kunnen spelen, want coach Toon van Helfteren wilde de center graag behouden. De wil om samen met zijn broer in één team uit te komen was echter sterker voor de jongste van de twee Bekkeringen, die in augustus 25 jaar wordt.

Voordat Ross Bekkering in 2010 naar Nederland kwam speelde hij vijf seizoenen voor de University of Calgary, de laatste vier daarvan als starter. In zijn laatste seizoen kwam hij tot gemiddeld 19 punten en 9 rebounds per wedstrijd. Dat leverde hem voor het tweede achtereenvolgende jaar een plaats op in het tweede All-Canadian team en een invitatie voor de nationale ploeg voor het WK voor studenten in Belgrado.

De naam Bekkering is onlosmakelijk verbonden aan basketball en de University of Calgary. Niet alleen Ross en Henry studeerden en basketbalden daar, maar ook hun zussen Anna en Cory, die beiden deel uitmaakten van de vrouwenploeg van Calgary. Hun jongste zus Janelle speelde in het Canadese juniorenteam en voor de Amerikaanse universiteit van Gonzaga. Zij kwam vorig seizoen naar Nederland en speelde voor Lecdetec Batouwe in Bemmel.

Het talent van Ross Bekkering kwam al snel bovendrijven. Namens W.R. Meyers High School in Taber, Alberta maakte hij gemiddeld 27 punten en dat was ruim voldoende voor Calgary om hem in plaats in het team aan te bieden.  In zijn eerste seizoen voor de Dino's van Calgary behoorde hij tot de beste rookies in de CIS, Canadian Interuniversity Sport.

In de jaren daarna werd hij één van de beste rebounders in de CIS en op 17 januari 2009 zelfs de beste aller tijden van zijn universiteit. Rosse Bekkering is een echte hoogvlieger, want schoten blokken en snoeiharde dunks behoren tot zijn geliefde arsenaal.