Nieuwsbericht

Geen Europa Cup in 2012-13

19 juni 2012

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft besloten om in het seizoen 2012-2013 niet in te schrijven voor de Europa Cup.

Hoewel de club op basis van het winnen van de nationale beker en de eerste plaats in de reguliere competitie het recht heeft om, evenals vorig seizoen, deel te nemen aan een van de Europese competities, zal men van dat recht geen gebruik maken.

De met Europees basketball gepaard gaande kosten leggen een zodanig beslag op de begroting, dat het bestuur ervoor heeft gekozen de pijlen te richten op de top van de eredivisie en de nationale beker. In het afgelopen seizoen was Leiden succesvol in Europa. De wedstrijd thuis tegen Besiktas, met NBA-topper Deron Williams, was een hoogtepunt in de nog jonge geschiedenis van de club, die de tweede ronde haalde van de EuroChallenge. In dat toernooi werden mooie overwinningen geboekt op Armia uit Georgië, twee keer Göttingen uit Duitsland, Ventspils uit Letland en Oldenburg uit Duitsland.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een mooi seizoen achter de rug met het winnen van de Supercup, de nationale beker, plus het bereiken van de eerste plaats in het reguliere seizoen en de finale van de play-offs.

De komende maanden richt de club zich op het aantrekken van nieuwe spelers en het opnieuw contracteren van een spelers, die er in het afgelopen seizoen reeds bij waren.

Het nieuwe seizoen begint voor Zorg en Zekerheid Leiden op zaterdag 29 september met de wedstrijd om de Supercup. Die wordt, in tegenstelling tot vorig jaar, niet op neutraal terrein gespeeld, maar in de hal van de kampioen, EiffelTowers Den Bosch.