Nieuwsbericht

Finale tegen EiffelTowers

13 mei 2012

De tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden is bekend. Dinsdag (20:00 uur) start in de Vijf Meihal de finaleserie, een best-of-seven, tegen EiffelTowers Den Bosch.

EiffelTowers won zondagmiddag in een bomvol Martiniplaza (4050 toeschouwers) de vijfde wedstrijd in de halve finale tegen GasTerra Flames met 73-74. Dat gebeurde in een wedstrijd, die in de tweede helft razend spannend was. De eerste helft verliep opvallend. GasTerra had de beste start en sloot het eerste kwart af op 22-11. De terugval, die de Groningse ploeg altijd wel ergens in de wedstrijd heeft, kwam in het tweede kwart, dat door EifelTowers overtuigend werd gewonnen: 9-21 en daarmee 31-32 bij de rust.

In de tweede helft gaven de beide teams elkaar geen meter ruimte. De voorsprong wisselde voortdurend en aan het einde van het derde kwart was het 52-52. GasTerra kon de zoneverdediging van Den Bosch niet slechten en zo stond het 7.8 seconden voor tijd 73-74. De bal was - na de laatste score van Den Bosch en een time-out - voor GasTerra. De aanval liep zoals bedoeld, maar de lay-up van Bryan Defares ging mis en ook Alex Wesby kon uit de rebound niet scoren.

De FEB heeft inmiddels het voorlopige speelschema bekend gemaakt. Maandag is er overleg met de NOS en wordt het schema definitief ingevuld. Na de openingswedstrijd van dinsdag is donderdag wedstrijd 2 in Den Bosch (16:00 uur) en wedstrijd 3 volgt dan op zaterdag (20:30) in de Vijf Meihal. De vierde wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 24 mei op 20:00 uur in de Maaspoort van Den Bosch. De (eventuele) wedstrijden 5 en 6 worden na het overleg met de NOS ingevuld. De eerste daarvan is op zaterdag 26 of zondag 27 mei en de tweede vermoedelijk op donderdag 31 mei, omdat EiffelTowers op 2 juni 's middags niet over de Maaspoort kan beschikken en 's avonds geen optie is voor tv. Mocht het (weer) tot zeven wedstrijden komen, dan is de ultieme pot op zondagmiddag 3 juni om 15:00 uur in de Vijf Meihal.