Nieuwsbericht

Op weg naar de tweede finale op rij

11 mei 2012

LEIDEN - Wie de tegenstander wordt, Groningen of Den Bosch, is nog even afwachten. Feit is wel dat Zorg en Zekerheid de ene helft van het finalekoppel zal vormen om het landskampioenschap. En dat is voor de tweede maal op rij een fantastische prestatie. Dinsdag begint de finalereeks met een thuiswedstrijd voor Leiden.
Even was daar een kink in de kabel, toen het merendeel dinsdag in de Vijf Meihal al klaar zat om de finaleplaats te bezingen, maar Leiden had het toen niet. Bij het ontbreken van Thomas Jackson daarbij werd wel duidelijk dat de kleine Amerikaan de grote regisseur is binnen dit succesvolle Leidse team. Met hem terug van een wel heel kort 'vaderschapsverlof' werd donderdag orde op zaken gesteld. De wellicht gemaakte Zwolse illusies van Landstede werden naar het land der fabelen verwezen door een degelijk en geconcentreerd optreden van een getergd Leiden.

Zo werd ook de volgende horde genomen op de missie naar de derde, en belangrijkste, prijs van dit seizoen. 'One Team, One Mission' is de veelgebruikte kreet binnen én buiten het team en die opdracht staat nog altijd. De supercup werd binnengesleept, de nationale beker werd eveneens een  prooi voor Zorg en Zekerheid en als Leiden zich nog één keer kan oprichten en laat zien waar het echt toe in staat is, dan is de kans groot dat er in een van de komende weken wéér een feestje gepland kan worden, maar dit keer op het Stadhuisplein.

Maar zover is het nog lang niet. De tegenstander in de finale is nog niet bekend, aangezien Den Bosch op knappe wijze 2-2 maakte in de 'gelijkmakende slagbeurt' in de Maaspoort tegen Groningen. En dat zonder klasbakken Tai Wesley en David Gonzalvez door het akkefietje van afgelopen dinsdag. Het betekent wel dat de twee topteams elkaar behoorlijk aan het afmatten zijn en dat het niet anders kan dan dat de vermoeidheid begint toe te slaan. Waar Leiden nu tot dinsdag rust heeft en zich rustig kan voorbereiden op de beslissende reeks, bestrijden Groningen en Den Bosch elkaar nog eenmaal in de Martiniplaza om een definitieve beslissing te forceren. En dat op zondag, waardoor de aankomende finalist slechts twee dagen heeft om zich voor te bereiden op de clash met Leiden.

Maar goed, het zijn slechts morele voordelen die geen garantie geven voor succes. De ploeg die Leiden treft zit sowieso in een gestaag wedstrijdritme en zal een bonk aan zelfvertrouwen meenemen, als de finale is bereikt. Eén ding is zeker, Leiden heeft de steun van het publiek keihard nodig om nog één keer vol aan te zetten voor een loodzware reeks van minimaal vier en maximaal zeven wedstrijden. Schreeuw de mannen naar de eerste overwinning in de finale en kom dinsdag naar de Vijf Meihal, waar het duel om 20.00 uur begint.