Nieuwsbericht

Cruciale wedstrijd 2 in Zwolle

5 mei 2012

'Eén keer bijschakelen, twee keer aanzetten', kopte het Leidsch Dagblad de dag na de eerste overwinning op Landstede. Maar zó simpel was het niet.

 

Natuurlijk de 9-0 run in het derde kwart en de 13-0 in de laatste periode waren belangrijke momenten in de openingswedstrijd van de halve finales. Die laatste run was Landstede te veel, maar de Zwollenaren hebben een stugge ploeg, die zondag voluit zal gaan in de eerste thuiswedstrijd.

Dat moet ook wel, want na de winst van Zorg en Zekerheid Leiden in de eerste wedstrijd, is dit tweede duel in de serie cruciaal, vooral voor de ploeg die achterstaat. Immers, deze wedstrijd ook verliezen betekent 2-0 en dat is een score, die maar zelden wordt overleefd in een reeks van vijf. Sterker nog: de kans dat ZZ Leiden het dan dinsdag afmaakt is heel groot.

Voor de ploeg van Toon van Helfteren staat er tegenover, dat er nog geen 'must win' situatie in zicht is, maar  een herhaling van 'Den Bosch' is bepaald niet gewenst. Hoe eerder deze serie voorbij is, hoe beter het is. Lukt dat dinsdag, dan heeft de ploeg een week rust en de kans dat dit ook voor de tegenstander geldt lijkt niet groot. EiffelTowers en GasTerra zouden wel eens 'all the way' kunnen gaan in hun serie.

Of de ploeg helemaal compleet is, zal pas zondagochtend blijken. Patrick Hilliman werd vorige week geveld door een griepje en miste de wedstrijd van donderdag. Hij is herstellende, maar op het moment van schijven kon nog niet worden gezegd of hij fit genoeg is van wedstrijd 2.

Zorg en Zekerheid Leiden rekent op de steun van de supporters. De wedstrijd is 's middags om 15.00 uur, zodat je gewoon met het bord op schoot naar het voetballen kunt kijken... Kun je de trip naar Zwolle niet maken, zet dan op drie uur de televisie aan. De NOS heeft een rechtstreekse uitzending beloofd.