Nieuwsbericht

Landstede ideale tegenstander

3 mei 2012

Met Landstede Zwolle heeft Zorg en Zekerheid Leiden de meest ideale tegenstander getroffen in de halve finales van de play-offs. De serie van maximaal vijf wedstrijden begint donderdag.

Hoe je het ook went of keert, Landstede is de gewenste opponent. De andere optie, GasTerra Flames, was absoluut een stuk lastiger geworden. Maar er loert één groot gevaar om de hoek: onderschatting.

Landstede was tenslotte slechts de nummer vijf van het reguliere seizoen, won maar twaalf van de 28 wedstrijden en werd drie keer door ZZ Leiden verslagen in de competitie en ook nog eens een keer heel eenvoudig in de halve finale van de beker.

Toch zou het - vooral van Zwolse kant - verrassend zijn, wanneer deze serie niet in maximaal vier wedstrijden aan de geschiedenisboeken wordt toevertrouwd. Niet alleen door het duidelijke krachtsverschil, maar ook door de snelle opeenvolging van de wedstrijden, waaraan Leiden gewend is door de Europese wedstrijden en waar de ploeg uit de Overijsselse Hanzestad vermoedelijk meer moeite mee heeft.

Komt bij dat Toon van Helfteren zijn belangrijkste spelers afgelopen dinsdag wat rust kon geven, omdat de klus tegen Lasaulec Aris niet al te veel inspanning kostte, terwijl zijn collega Herman van den Belt alle zeilen moest bijzetten om in de wedstrijd te blijven tegen GasTerra. Die inspanningen, nota bene door overtimes vijftig minuten, zouden tol kunnen eisen.

Landstede is een taaie ploeg. Dat is een ding dat zeker is. Een ploeg die niet snel opgeeft en waarbinnen met name Gerald Robinson en Amu Saaka de gevaarlijkste mannen zijn. Aandacht voor de driepunter van Damon Huffman kan ook geen kwaad.

De wedstrijd begint donderdag om acht uur. Wedstrijd twee is zondag om drie uur in Zwolle en wordt live uitgezonden door de NOS, zo belooft men vanuit Hilversum. Dinsdag zijn de ploegen dan weer in de Vijf Meihal.