Nieuwsbericht

Sleutelwedstrijd voor de boeg?

26 april 2012

DEN BOSCH - De volgende wedstrijd in de poulefase van de eerste ronde van de play-offs is er, zoals het er nu naar uitziet, een van een groot belang. Zondag om 16.00 uur bepaalt het duel dat zich dan afspeelt tussen Eiffeltowers Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden hoogstwaarschijnlijk de eindstand in poule 1.
Echter, het kan ook helemaal anders lopen. Vanavond speelt namelijk ook het duel tussen Leeuwarden en Den Bosch zich nog af. Mocht Leeuwarden eerherstel vinden en winnen van de ploeg van Raoul Korner, volstaat voor Leiden ook alleen een zege aanstaande dinsdag in de Vijf Meihal tegen de Friezen om de eerste plaats veilig te stellen. Ook dat duel zal door Leiden dus nauwlettend worden gevolgd, vanaf 20.00 uur.

De eindstand kan verstrekkende gevolgen hebben. In de andere poule ziet het er nadrukkelijk naar uit dat Groningen nummer één wordt. Daarom zullen de ploegen er zondag bij winst van Eiffeltowers vanavond alles aan doen om het duel naar zich toe te trekken. Want of je nu, met alle respect, Landstede Zwolle of een (helaas) gehavend Magixx Playing for Kidsrights in een best-of-five tegenover je hebt, of GasTerra Flames, het is toch een wereld van verschil.

Bij verlies zal een herhaling van de bloedstollende finale van vorig seizoen al in de halve eindstrijd plaatsvinden. Daarbij heeft Leiden dan nu eindelijk wel het thuisvoordeel. Mocht Zorg en Zekerheid het voor elkaar krijgen om in de Maaspoort met één punt te verliezen, treedt een nieuwe som in werking. Dan geeft het doelgemiddelde over de hele competitie van de vier duels uitsluitsel. In dat geval is er pas dinsdag witte rook te ontdekken, als Leiden zijn laatste poulewedstrijd speelt tegen Lasaulec Aris uit Leeuwarden. Nogmaals, dit alles ervan uitgaande dat Den Bosch vanavond zijn plicht doet in Leeuwarden. Die ploeg zal toch iets goed willen maken voor de ontluisterende nederlaag tegen Zorg en Zekerheid van dinsdag. Dus gespeeld is dat duel nog niet...