Nieuwsbericht

Met één been in de halve finale?

24 april 2012

LEEUWARDEN - Gaat Zorg en Zekerheid Leiden vanavond een levensgrote stap zetten richting de halve finales van de play-offs? In het Kalverdijkje zal duidelijk worden of Lasaulec Aris na een eerdere dikke nederlaag tegen Den Bosch vrijwel is uitgeschakeld voor de eerste twee plaatsen.
Dat zal alleen geschieden bij een stevige overwinning van Leiden. Het Kalverdijkje is toch bepaald niet de favoriete hal van de ploeg van Toon van Helfteren, al werden er al wel heroïsche wedstrijden afgewerkt, met als uitschieters de 'triple overtime' overwinning en natuurlijk 'het wonderschot' van Monta McGhee die de zege bracht in de eerste competitiewedstrijd van vorig jaar.

Maar die wedstrijden liggen achter ons en het feit is dat er één keer werd gewonnen en één keer werd verloren in de knusse Friese hal in dit seizoen en dat Zorg en Zekerheid dus opnieuw vol aan de bak moet in de tweede wedstrijd van de 'poule des doods'. Zo mag je de poule van Leiden met Den Bosch en Leeuwarden toch gerust noemen, met Groningen, een gehavend Nijmegen en een beperkt Zwolle in het andere schema.

Enfin, daar is al genoeg over gezegd en geschreven, Leiden moet van iedereen kunnen winnen als het kampioen wil worden en het maakt een eventuele nieuwe titel er alleen maar zoeter op. Hoe lastiger de weg er naartoe, met hoe meer respect het kampioenschap zal worden ontvangen in de rest van Nederland. Maar zo ver is het nog lang niet. Eerst moet Leeuwarden maar eens de twaalfde competitiezege op rij gaan opleveren. Om 20.00 uur is de aanvang.