Nieuwsbericht

SEAMUS BOXLEY MVP !

17 april 2012

Seamus Boxley is door zijn collega's, de coaches en mediavertegenwoordigers uitgeroepen tot MVP van de DBL 2011-2012. En er zijn meer prijzen gevallen in Leiden.

Thomas 'TJ' Jackson maakt deel uit van het All Star Team. De spelverdeler van Zorg en Zekerheid Leiden is in de ogen van de jury de beste op zijn positie. Toon van Helfteren is voor het derde opeenvolgende seizoen Coach van het Jaar. In totaal is het zijn vierde titel.

De bijbehorende cadeaux en certificaten worden zaterdag voorafgaande aan de eerste play-offwedstrijd van ZZ Leiden tegen EiffelTowers Den Bosch uitgereikt. Dan zijn er ook bloemen en een cadeau voor Leon Williams van Challenge Sports Rotterdam. Hij is de speler, die de meeste vooruitgang boekte in het seizoen (Most Improved Player). Omdat zijn ploeg al is uitgespeeld wordt ook hij in de Vijf Meihal gehuldigd. 

In verband met de huldigingen is het raadzaam om tijdig naar de Vijf Meihal te komen om vooral maar niets te missen van dit terechte eerbetoon.

De andere prijswinnaars van de DBL worden gehuldigd bij de eerste thuiswedstrijd van hun ploeg.

Hieronder het persbericht, zoals dat dinsdag door de FEB werd verstuurd.

In zijn vijfde Nederlandse jaar krijgt hij de erkenning, die hij dubbel en dwars verdient. Seamus Boxley is de MVP van het seizoen 2011-2012.
Zijn collega's, de coaches in de DBL en een selectie van mediavertegenwoordigers kwamen bijna unaniem uit bij de aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden.
Vanzelfsprekend maakt de MVP ook deel uit van de All Star Five, zeg maar de beste basisploeg, die opgesteld kan worden. Powerforward Seamus Boxley heeft daarin gezelschap van zijn 'eigen' spelverdeler Thomas Jackson ook dus van Zorg en Zekerheid, shooting guard Alex Wesby (GasTerra Flames), small forward Markel Humphrey (Magixx Playing for KidsRights) en center Tai Wesley van EiffelTowers Den Bosch.
De Amerikaan van EiffelTowers blijkt de beste op basis van de cijfers. Een uitgebreide rekensom levert het efficiency-cijfer op over de hele competitie. Tai Wesley is de Statistical Player of the Year met een gemiddelde van 19,50.
Sinds 2003-2004 wordt er ook een MVP onder 23 jaar gekozen. Die titel ging naar Thomas Koenis, de center van GasTerra Flames. Voor Koenis is dit de tweede keer, want ook in het seizoen 2008-2009 werd hij uitgeroepen tot beste jonge speler.
De verkiezing van Rookie of the Year is altijd erg moeilijk. Er zijn maar weinig spelers, die daarvoor in aanmerking komen, omdat vrijwel alle eerstejaars het moeten doen met weinig speeltijd en dat maakt een beoordeling lastig. De grote meerderheid koos dit jaar voor Valentijn Lietmeijer van Lasaulec Aris.
Vorig jaar werd er een prijs ingesteld voor de speler, die in één seizoen de meeste vooruitgang had geboekt. Deze keer gaat de prijs voor de Most Improved Player naar Leon Williams van Challenge Sports Rotterdam.
Toon van Helfteren is voor de derde keer in successie en voor de vierde keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De enige die ook ooit drie keer op rij deze titel kreeg was Glenn Pinas (Groningen). In totaal is Ton Boot recordhouder met acht keer.
Suat Goeydeniz is in de ogen van spelers, coaches en pers de beste scheidsrechter van het seizoen 2011-2012. Opvallend daarbij is dat Goeydeniz door de Bonds Scheidsrechters Commissie niet is aangewezen voor het fluiten van play-offwedstrijden.