Nieuwsbericht

U16 verliest bij koploper

15 april 2012

Zorg en Zekerheid Leiden U16 verloor zaterdag in 'De Hazelaar' in Rosmalen met 74-56 van Black Eagles, de nummer één van de ranglijst.

In het eerste kwart waren beide ploegen - ondanks het verschil in plaats op de ranglijst - met elkaar in evenwicht. Wel was er een duidelijk verschil in de spelstijl van beide teams. ZZ viel aan met een duidelijke structuur, maar slaagde er toch niet in om goed te penetreren in de aanval. Black Eagles leek steeds opnieuw zonder duidelijk plan keihard naar de ring te gaan, maar was daarbij nogal slordig, waardoor er veel turnovers in Leids voordeel te zien waren. Omdat beide ploegen niet erg succesvol waren in het afronden was het halverwege het eerste kwart slechts 4-4. Ook daarna kreeg geen van beide ploegen duidelijk de overhand waardoor het eerste kwart eindigde in 15-13.

In het tweede kwart wilde de aanval van ZZ Leiden niet erg vlotten. Dit leek vooral te komen omdat de spelers toch enigszins door de fysiek sterkere en grotere spelers van Black Eagles geïntimideerd waren. Ook in de aanval moest Black Eagles het vooral hebben van het fysieke overwicht en met name door betere rebounds kon de Brabantse ploeg meer punten scoren dan ZZ. In dit kwart speelde ook nog mee dat één van de scheidsrechters zijn fluitje kennelijk in Den Bosch had gekocht, waardoor dit een opmerkelijk zuidelijk accent vertoonde. Stand halverwege 38-24.

Na de pauze was er wederom het fysieke aanvalsgeweld van Black Eagles, waardoor een meer dan gemiddeld aantal P-tjes aan Leidse kant werden gefloten. Deze werden door de tegenstander goed verzilverd. ZZ stelde daar wel een aantal zeer fraaie driepunters tegenover, maar dat kon niet voorkomen dat de achterstand verder opliep tot 63-40.

In het laatste kwart deed op een groot aantal momenten het zuidelijke fluitje zich weer gelden. Hoewel links en rechts ZZ-spelers tegen de grond gingen werd er slecht één keer een charge gefloten toen het echt niet anders kon. Ook werd een zeer agressief reagerende speler van Black Eagles (duwen en schoppende bewegingen nadat er voor een sprongbal was afgefloten) weliswaar door de scheidsrechter vermanend toegesproken, maar daar bleef het bij. Desondanks had ZZ dit laatste kwart een prima periode met een aantal steals achter elkaar, gevolgd door fastbreaks waardoor de achterstand terugliep tot elf punten. Dit goede spel kon echter niet tot het laatste moment worden vastgehouden, waardoor de eindstand uiteindelijk op 74-56 uit kwam.

Black Eagles-ZZ Leiden U16:  74-56 (15-13, 23-11, 25-16, 9-16)
Scores: Alex van Gerrevink 15, Bo Tdlohreg 11, Mitchell de Jong 6, Jeroen van Winkel 5, Wesley Kikkert 5, Thomas van Woudenberg 5, Justin Zee 3, Lars Kimpel 2, Xander Smits 2 en Arent Raats 2.