Nieuwsbericht

Winst en playoffs U18

15 april 2012

In de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen heef t het onder 18 team van Zorg en Zekerheid Leiden zich geplaatst voor de Final Four. Zonder slag of stoot ging dat niet. In Eindhoven werd van PSV Almonte, na een 43-46 ruststand, uiteindelijk gewonnen met 75-87.

Almonte is een groep goed schietende en veelvuldig naar de basket drivende jongens, die met mega inzet het gebrek aan lengte (goed) kunnen compenseren. Zij schieten dan ook letterlijk en figuurlijk uit de startblokken en als de rook is opgetrokken heeft ZZ Leiden vier driepunters moeten incasseren en staat de ploeg tegen een achterstand aan te kijken na het eerste kwart: 24-18.

De thuisploeg houdt het heft in handen en loopt via 33-21 verder uit naar 38-27. Dan komt het herstel van ZZ Leiden. De ploeg gaat nu echt verdedigen en ook in de aanval wordt er zowel van dichtbij als van verder weg gescoord. Het resultaat is een 5-19 run , waardoor de rust komt bij 43-46 in Leids voordeel.

Wederom schiet Almonte met scherp aan het begin van de tweede helft. De score blijft dicht bij elkaar, hoewel ZZ constant tegen een achterstand aankijkt: 54-52, 61-59. Dan breekt het laatste kwart aan. Met vijf minuten spelen is het nog steeds de thuisploeg die voorstaat: 71-69. Dan trekt ZZ de verdediging aan en voert het toch al hoge tempo nog wat meer op. Gevolg is dat Almonte veelvuldig gaat missen en ZZ stoomt door naar 71-77.  Ondanks de hoge druk van de thuisploeg speelt ZZ de wedstrijd goed uit en wint uiteindelijk, na heel veel arbeid, de wedstrijd met 75-87.

Het U18 team is nu geplaatst voor de play-offs. Pas in het laatste speelweekend wordt bepaald op welke plaats de ploeg eindigt en wie de tegenstander gaat worden.